De 1238 Vizualizari

Eu şi „Domnişoarele din Avignon” am surprins un complot la Parlament

Viaţa mea cu Dodo(V)

dodo

De Horia Tabacu

Duminică dimineaţa, după  orele 5, chiar când se făcea de ziuă,  Dodo moţăia pe bancheta din spate şi eu ascultam la teatrul radiofonic o ceartă între doi “neisprăviţi”, Picasso şi Apolinaire. Ei vorbeau despre un tablou care avea să devină clasic şi celebru „Domnişoarele din Avignon”. Visam la Montmartre şi la esenţa vieţii când m-am trezit brusc din trecut. De la Parlament ieşeau câteva jeepuri. La 5 dimineaţa nu mi s-a părut normal şi am avut senzaţia că sunt martorul unui complot. Am notat câteva numere de înmatriculare, gândindu-mă că dacă întâlnirea a avut loc noaptea şi într-o clădire oficială, nu-i de glumă. După jeepuri mai ieşeau şi taxiuri şi m-am dezumflat.

Câteva minute mai târziu Dodo alerga prin parcul Izvor şi încerca să prindă păsărele. Chiar în apropierea Parlamentului câţiva tineri stăteau pe o bancă şi bârfeau. Vorbeau despre ce dar s-a dat la nuntă. L-am lăsat pe Dodo să se apropie de ei ca să aflu mai multe. O fată stătea cu picioarele goale şi era îmbrăcată cu o rochie vaporoasă. Dodo a vrut să-i înhaţe unul dintre cei doi pantofi cu toc înalt. Băiatul care o  însoţea a fost agil. Vorbeau urât cu un accent manelistic. Ea  era grăsuţă şi rea, el tatuat. Ei erau complotiştii mei, veneau de la o nuntă găzduită de Parlament. Dodo le-a murdărit hainele de gală. Nu s-au supărat.

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X