Sari la conținut
Home » Este indicat să incluzi în dieta câinelui hrană umană? Ce transmit medicii veterinari

Este indicat să incluzi în dieta câinelui hrană umană? Ce transmit medicii veterinari

În calitate de proprietari de patrupezi, ne iubim prietenii noștri blănoși și ne dorim tot ce este mai bine pentru ei. Unele alimente, cum ar fi afinele și bananele, sunt sigure dacă ar fi oferite cu moderație. Cu toate acestea, ar trebui să gătești acasă mâncarea câinelui tău? La urma urmei, nimic nu pare mai procesat decât o bucățică mică de crochete care aparent este procesată cu toată nutriția de care animalul tău de companie are nevoie.

Este de înțeles că ați putea fi îngrijorat. Cu toate acestea, ar trebui să mergeți pe calea hranei de casă pentru câini? Veterinarii spun că puteți, dar există o tonă de avertismente. S-ar putea să decideți că nu merită. Iată ce vor veterinarii să știi despre hrana de casă pentru câini.

Argumentele pro și contra ale hranei de casă pentru câini

Adesea, veți auzi că veterinarii dau un „nu” clar atunci când discută despre hrana de casă pentru câini. Cu toate acestea, există medici veterinari care spun că, uneori, a da hrană de casă câinilor ar putea fi o idee bună. În acest sens, am cercetat pentru a-i ajuta pe părinții animalelor de companie să cântărească beneficiile și dezavantajele preparării hranei câinelui lor acasă.

Avantajele preparării mâncării pentru câini

Da, există beneficii în hrănirea câinelui tău cu mâncare făcută în casă. Fiecare câine este diferit. „Indiferent dacă animalul de companie este tânăr sau bătrân, activ sau sedentar, sănătos sau se confruntă cu probleme de sănătate, hrana proaspătă pentru animale de companie poate fi adaptată la cerințele lor nutriționale unice pentru a le susține bunăstarea generală”, a declarat Dr. Carolina Domingues, DVM, medic veterinar și expert în diete și șef de nutriție la Maven.Pet.

S-ar putea chiar să vă mulțumiți mâncătorul pretențios. Aveți un câine care rivalizează cu un copil mic pentru cel mai pretențios mâncător din lume? Mâncarea de casă pentru câini ar putea face trucul. „Dietele făcute în casă sunt adesea foarte gustoase și ușor de acceptat chiar și de câinii mofturoși”, a declarat Dr. Linda Simon, medic veterinar la Pooch & Mutt, iar Dr. Domingues a fost de acord.

„Alimentele proaspete pentru animale de companie prezintă adesea o varietate de texturi și arome care pot atrage chiar și pe cei mai pretențioși dintre mâncăcioși, făcând din timpul mesei o experiență mai plăcută pentru prietenul tău blănos”, a adăugat Dr. Domingues.

Hrana făcută în casă este plină de fitonutrienți. Mâncarea umană are nutrienți care vă pot ajuta animalul de companie. „Hrana proaspătă pentru animale de companie conține o gamă de fitonutrienți din fructe, legume și ierburi proaspete, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care pot ajuta la susținerea sănătății și vitalității animalului dumneavoastră de companie”, a declarat Dr. Domingues.

Dezavantajele hranei de casă pentru câini

După cum v-ați putea aștepta, mâncarea de casă pentru câini nu este o lovitură de grație. Sunteți un expert în nutriție pentru câini? Dacă nu, veți dori să vă sprijiniți pe unul atunci când planificați mesele pentru cățelul dumneavoastră.

S-ar putea să vă cunoașteți cel mai bine animalul de companie, dar fiți cinstit în ceea ce privesțe cunoștințele despre știința nutriției. „În timp ce formularea unei diete complete și echilibrate făcute în casă pentru animalele de companie poate fi plină de satisfacții, este o sarcină complexă care necesită o analiză atentă a cerințelor nutriționale”, a comentat Dr. Domingues. 

„Fără îndrumarea unui nutriționist veterinar calificat, este posibil ca dietele făcute în casă să nu satisfacă nevoile specifice ale animalului de companie, ceea ce poate duce la potențiale probleme de sănătate pe termen lung.” Pregătirea hranei de casă pentru câinele tău nu este la fel de simplă ca și cum ai împărți masa cu animalul tău de companie. 

„Pregătirea hranei de casă pentru animale de companie necesită un angajament semnificativ de timp, ceea ce poate fi o provocare pentru părinții animalelor de companie”, a declarat Dr. Domingues. „Procurarea și prepararea adecvată a ingredientelor, precum și măsurarea și porționarea meselor, pot ocupa o cantitate considerabilă de timp în fiecare săptămână”, a adăugat ea. S-ar putea să preferați să vă petreceți acel timp plimbându-vă, jucându-vă și îmbrățișându-vă cățelul.

Mâncarea de casă pentru câini poate deveni scumpă. Faceți câteva calcule. În funcție de mâncarea comercială pe care o folosiți, s-ar putea să aveți sau nu un șoc de preț. „În timp ce dietele făcute în casă pot fi mai puțin costisitoare decât unele alimente comerciale de înaltă calitate pentru animale de companie, acestea pot fi, de asemenea, costisitoare pentru a fi pregătite în mod corespunzător”, a spus Dr. Domingues.

Considerații înainte de a face mâncare de casă pentru câini

„Ingredientele de înaltă calitate, precum și suplimentele necesare, pot fi costisitoare, iar colaborarea cu un nutriționist veterinar pentru a formula dieta poate veni, de asemenea, cu costuri suplimentare.”

Atenția la detalii este critică. „Pregătirea hranei de casă pentru animale de companie necesită o atenție meticuloasă la detalii, inclusiv selectarea ingredientelor potrivite, urmarea precisă a pașilor rețetei, precum și măsurarea și gătirea exactă a ingredientelor”, a declarat Dr. Domingues. „Inexactitățile pot duce la diete dezechilibrate, putând dăuna sănătății animalului de companie.”

Mai mulți factori vor intra în ingredientele și mărimea porțiilor. „Proprietarii trebuie să aprecieze că un cățeluș are nevoie de o dietă diferită față de un adult, care are nevoie de o dietă diferită față de un senior”, a declarat Dr. Simon. „În mod similar, nevoile nutriționale se schimbă dacă un câine este gravidă, alăptează sau are o afecțiune medicală.”

Dr. Domingues a fost de acord – o rețetă nu se potrivește tuturor, iar clișeul că „mâncarea este un medicament” nu sună adevărat aici. „Nu este un substitut pentru medicația necesară atunci când este nevoie”, a spus ea. „

Deși există unele beneficii ale hranei pentru câini făcute în casă, nu este prima recomandare a veterinarilor. „Este mai bine să oferiți animalelor de companie o dietă echilibrată din comerț, care respectă standardele AAFCO și este adecvată pentru stadiul de viață, mărimea și specia lor”, a declarat Dr. Domingues. „În general, nu recomand dietele făcute în casă, deoarece sunt atât de ușor de greșit”, a declarat Dr. Simon. „Hrănirea cu o hrană pentru câini echilibrată și de bună calitate este opțiunea mea preferată”.