De 3493 Vizualizari

Ele deţin secretul tinereţii fără bătrâneţe şi îşi pot regenera creierul!

Din cele mai vechi timpuri și până în prezent, albinele sunt cunoscute ca furnizori de miere, ceară sau alte leacuri foarte folositoare în medicina naturistă.

Şi totuşi, sunt oare aceste vietăți harnice cunoscute cu adevărat? Se pare că nu…deoarece ele nu și-au dezvăluit încă toate tainele și ne rezervă în continuare multe surprize:

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte… 

Micuțele insecte i-au surprins pe cercetătorii din cadrul Universității de Stat din Arizona, care au descoperit că albinele mai în vârstă își pot inversa procesul de îmbătrânire a creierului dacă se ocupă de sarcinile albinelor tinere.

În urma studiului publicat în jurnalul de specialitate „Experimental Gerontology”, oamenii de știință au susținut că albinele vârstnice care au preluat sarcinile celor tinere au avut parte de anumite schimbări în structura moleculară a creierului. Pe durata studiului, cercetătorii au decis să scoată toate albinele tinere din stup, cu excepția reginei, adică matca, și larvele. În doar 10 zile, 50% din albine și-au îmbunătățit capacitatea de a învăța, pentru a le suplini pe cele tinere.

albina

Două proteine din creierul lor sunt prezente și la om

Cercetătorii au rămas uimiți în momentul în care au observat schimbarea a două tipuri de proteine din creierul albinelor, una care protejează creierul în cazul demenței și alta care îl apără atunci când este supus stresului.

(Andreea Brînzei)

3 Comentarii

  1. Acuma inteleg de ce am intinerit, am dat in mintea cipiilor.

  2. Acuma inteleg de ce am intinerit, am dat in mintea copiilor.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X