Sari la conținut
Home » După ce i-a salvat viața în urma unui incendiu de vegetație, un cățel îi mulțumește doctorului cu inimă mare!

După ce i-a salvat viața în urma unui incendiu de vegetație, un cățel îi mulțumește doctorului cu inimă mare!

  • de

După ce i-a salvat viața în urma unui incendiu de vegetație, un cățel îi mulțumește doctorului cu inimă mare!

Un incendiu devastator era să provoace o adevărată tragedie pentru un cățel adorabil!

Pentru pompierii din West Palm Beach, SUA, incendiile de vegetație nu reprezintă un fenomen neobișnuit, ei fiind puși în situații dificile deseori. De această dată însă, ascuns de flăcările mistuitoare, un cățel legat de un copac își aștepta sfârșitul.

Câinele alb-maro suferise arsuri pe tot corpul, fiind la un pas să își piardă viața.

„Cauza focului este încă necunoscută, dar se pare că incendiile sunt destul de comune în aceste zone bogate în vegetaţie. Pentru că patrupedul era legat în apropierea unui camping, Gordon crede că el era mai degrabă un paznic al proprietăţii, decât un animal de companie.” – notează Palm Beach Post.

Câinele în vârstă de 2 ani a fost salvat de pompierul Marcos Orozca şi transportat de urgenţă la adăpostul Peggy Adams Animal Rescue pentru evaluare medicală:

„Micuţul a suferit arsuri destul de serioase. Chiar şi atunci când l-am prins, era foarte tulburat. Îmi făceam griji dacă va trăi,” a declarat Gordon pentru Palm Beach Post.

A fost transferat ulterior la Jupiter Pet Emergency & Specialty Center (JPESC), pentru a putea primi tratament specializat pentru arsurile sale grave.

Un cățel care nu și-a pierdut dorința de a trăi!

Personalul de la spital l-a numit Smokey pe curajosul câine, iar dr. Latimer a fost medicul principal care s-a ocupat de tratamentele lui Smokey, legându-se o puternică relație de prietenie între cei doi.

După câteva săptămâni de tratament, starea de sănătate a lui Smokey începuse să se îmbunătăţească într-un mod incredibil. Se vedea cu ochiul liber că voia să trăiască.

cățel
cățel

Smokey nu şi-a uitat binefăcătorii şi personalul veterinar de la JPESC care i-au salvat viaţa în fiecare zi, iar doctorul se bucură de o un puternic sentiment de recunoștință din partea cățelului salvat: