Sari la conținut
Home » DN1, drum mai sigur pentru animalele sălbatice și șoferi! Gardul virtual instalat salvează vieți

DN1, drum mai sigur pentru animalele sălbatice și șoferi! Gardul virtual instalat salvează vieți

  • de

DN1, drum mai sigur pentru animalele sălbatice și șoferi! Gardul virtual instalat salvează vieți.

Între Timișul de Jos și Timișul de Sus, în județul Brașov, au fost instalate dispozitive speciale!

Animalele sălbatice au provocat o mulțime de accidente la noi în țară, iar pericolul reprezentat de apariția lor bruscă pe șosea este unul constant. Însă, prin intermediul unor aparate speciale, folosite de mai mulți ani cu mare succes în țări precum Austria, Canada sau Australia, această problemă ar putea fi rezolvată cu succes!

Conform DRDP Brașov, între Timișul de Jos și Timișul de Sus, din județul Brașov, au fost instalat la marginea Drumului Național 1, peste 60 de dispozitive care vor ține la depărtare animalele sălbatice prin emiterea unor semnale sonore și luminoase.

Valea Timişului, cunoscută pentru numărul mare de animale sălbatice, în special urşi, care apar de multe ori pe carosabil, este o zonă potrivită pentru demararea unui proiect de acest tip.

Începând cu borna km 155, până la borna km 157 au fost instalate 62 de dispozitive cu o distanță de aproximativ 33 m între ele.

DN1, startul unui amplu proiect pentru drumurile din România!

Sistemul funcționează pe timp de noapte, atunci când s-au înregistrat cele mai multe accidente de acest gen. Proiectul este unul pilot, primul în România, și a fost implementat de Fundația Carpați și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” din România.

Proiectul va continua prin montarea acestor sisteme și în alte zone din județul Brașov cum ar fi pe DN1A, în zona Babarunca sau DN13, în zona Pădurea Bogății.