Sari la conținut
Home » Disciplinează-ți pisica cu ajutorul acestor sfaturi. Cuvântul cheie: blândețe

Disciplinează-ți pisica cu ajutorul acestor sfaturi. Cuvântul cheie: blândețe

Pisicile au o reputație nedreaptă de răutăcioase, neantrenabile sau nepăsătoare, dar nimic din toate acestea nu este adevărat. Este posibil să disciplinați o pisică pentru un comportament dăunător sau distructiv.

Pisicile sunt cunoscute frecvent pentru că sar pe contoare, mestecă fire și zgârie obiecte de uz casnic care nu sunt concepute pentru a fi zgâriate. Unele dintre aceste comportamente sunt reacții naturale la mediul în care trăiește o pisică, în timp ce altele sunt pur și simplu obiceiuri proaste.

Este adesea posibil să disciplinezi o pisică să renunțe la aceste tipuri de comportamente enervante bătând din palme, ridicând vocea sau folosind un spray cu aer.

Dresează-ți pisica

Permițând unei pisici să se comporte urât fără consecințe întărește ideea că acel comportament este acceptabil. Din fericire, este posibil să schimbați comportamentul unei pisici prin recompensare și disciplinare pentru comportamentul rău. Cu toate acestea, pentru că nu doriți să vă deteriorați relația cu pisica sau să o răniți, este important să știți care este modul corect de a disciplina o pisică.

Pisicile sunt mai inteligente decât cred mulți oameni și au o memorie foarte bună. Experții afirmă că pisicile au atât memorie pe termen lung, cât și pe termen scurt, așa că pot fi dresate. În același timp, asta înseamnă și că ele știu ce pot scăpa în mod repetat. Nu confundați acest lucru cu răutatea; felina dumneavoastră nu face decât să își urmeze trăsăturile comportamentale înrădăcinate.

Animalele de companie reacționeazî bine la întărirea poztivă

Animalele de companie, ca și oamenii, reacționează bine la întărirea pozitivă, așa că pisicile își vor aminti atunci când obțin ceva care le face plăcere. Majoritatea pisicilor apreciază atenția, mâncarea, jucăriile sau toate trei. Alegeți un motivator pe care îl puteți folosi pentru a vă atrage pisica să facă ceea ce doriți să facă și pentru a-i oferi o formă de întărire pozitivă.

Dacă vă străduiți să găsiți un element care să vă motiveze pisica, luați în considerare lucruri precum tonul, brânza în conservă, creveții și jucăriile cu iarbă pentru pisici. Acestea pot fi elemente pe care pisica nu le-a mai experimentat până acum, așa că vă pot ajuta.

Multe pisici adoră dulciurile crocante, în special cele cu arome de pui sau pește. Și, bineînțeles, o sesiune de îmbrățișări și mângâieri poate inspira pisica să se poarte frumos dacă comportamentele greșite au fost cauzate de dorința de a primi mai multă atenție.

Descurajați comportamentele rele

Disciplinarea pisicii personal nu este o idee bună. Aceasta nu face altceva decât să vă învețe pisica să se teamă de dumneavoastră și nu descurajează comportamentul rău atunci când nu sunteți prezent. Cu toate acestea, există câteva modalități de a preveni comportamentul chiar dacă nu sunteți prin preajmă.

Folosiți bandă dublu adezivă sau folie de aluminiu: Aceste lucruri simple pot fi plasate pe suprafețele pe care nu doriți ca pisica să le atingă sau să le zgârie. Pisicilor nu le plac texturile. Asigurați-vă totuși că oferiți alternative pozitive, cum ar fi un stâlp de zgâriat în apropiere sau o piesă de mobilier pentru pisici care să îi permită pisicii un loc pentru a se cățăra și a se cocoța.

Folosiți pulverizatoare de aer activate prin mișcare: Plasați aceste dispozitive în jurul zonelor pe care nu doriți ca pisica să le acceseze. Dacă pisica se apropie, acesta va pulveriza aer și, de obicei, va descuraja pisica să se apropie. Aceasta este o altă opțiune care funcționează bine pe tejghelele din bucătărie sau în alte zone în care nu doriți ca pisica să sară sau să se plimbe.

Nu luați în brațe o pisică agresivă

Spuneți ceva: Începeți să vă speriați pisica cu un „ouch” puternic sau cu un alt cuvânt pentru a pune capăt oricărui comportament dur. Acest lucru este eficient pentru pisicile care sunt agresive cu oamenii și care vă pot mușca sau se pot agăța de brațul sau piciorul dumneavoastră. Apoi îndepărtați-vă imediat de pisică. Mergeți într-o cameră și închideți ușa.

Nu răspundeți cu forța la o pisică care manifestă agresivitate, aceasta crește agresivitatea pisicii și întărește faptul că pisica ar trebui să fie precaută în preajma dumneavoastră. Nu încercați să luați în brațe o pisică care manifestă agresivitate, deoarece acest lucru va crește de obicei comportamentul agresiv.

Recompensați-o doar aunci când merită

Cel mai sigur și mai eficient lucru pe care îl puteți face este să vă îndepărtați pentru câteva minute și, dacă pisica este calmă când vă întoarceți, să o recompensați. Pisicile care sunt agresive sunt de obicei speriate sau stresate de ceva, așa că este important să încercați să identificați eventualele probleme la o pisică care manifestă agresivitate față de oameni sau alte animale.

Nu este recomandat să folosiți sticle cu pulverizator sau cutii zgomotoase pentru a pedepsi sau descuraja pisica. Pisica va începe să se ferească doar atunci când sunteți prin preajmă și va continua comportamentul rău atunci când nu sunteți prin preajmă. Singurul lucru eficient pe care l-ați învățat pisica este să se teamă. Evident, acest lucru nu este ceea ce vă doriți!

Cel mai important lucru de reținut este să nu vă pedepsiți niciodată fizic pisica. Acest lucru include pălmuirea, lovirea, lovirea cu piciorul sau rănirea intenționată a pisicii dumneavoastră. Încercarea de a da o lecție unei pisici prin mijloace fizice nu funcționează și poate duce, de fapt, la un comportament mai perturbator, chiar agresiv.

Încurajați și antrenați un comportament bun

Credeți sau nu, tehnicile folosite pentru a dresa câinii, cum ar fi antrenamentul cu clicker de întărire pozitivă, funcționează bine și în cazul pisicilor! Ori de câte ori este posibil, oferiți recompense, laude și atenție pisicii dumneavoastră dacă se comportă frumos. Dacă observați că se află lângă ceva ce obișnuia să mestece, recompensați-o.

Dacă observați că zgârie stâlpul de zgâriat în loc de canapeaua dumneavoastră, recompensați-o. Pisica dvs. va învăța rapid diferența dintre comportamentul bun și cel rău. De asemenea, puteți folosi acest tip de întărire pozitivă pentru a vă învăța pisica trucuri, cum ar fi să dea din mână, să se rostogolească sau să se așeze. Trucurile nu sunt doar pentru câini! Multe feline se bucură de atenția suplimentară și de recompensele pe care le oferă învățarea și executarea unor trucuri simple cu oamenii lor preferați, informează thesrucepets.com.