Sari la conținut
Home » De ce trebuie să te joci cu pisica ta? Avantajele activităților cu mâțul tău

De ce trebuie să te joci cu pisica ta? Avantajele activităților cu mâțul tău

un altfel de joac; sursă foto: lovetoknowpets.com

De ce trebuie să te joci cu pisica ta? Joaca este o activitate antrenantă și amuzantă, la care proprietarul și pisica pot lua parte în mod regulat.

Deoarece fiecare pisică este un individ, identificarea mediului, a personalității, a preferințelor și a motivației pisicii dvs. în materie de jucării vă va permite să adaptați jocul la nevoile felinei dvs.

Haideți să evaluăm beneficiile jocului, inclusiv tehnicile adecvate pentru sesiuni de joc de succes.

De ce trebuie să te joci cu pisica ta?

O pisicuță care privește atent
O pisicuță care privește atent la stăpânul său

Avantaje de îmbunătățire a bunăstării pentru jocul la pisicile de companie:

1. Creșterea activității fizice

Creșterea cheltuielilor de energie prin extinderea oportunităților de joacă; atât joaca interactivă cu stăpânii (de exemplu, folosind jucării cu baghetă), cât și joaca independentă prin oferirea de jucării și oportunități de cățărare/explorare (de exemplu, copaci pentru pisici, cutii, tuneluri și alte piste cu obstacole) sunt vitale.

Acest lucru se aplică în mod special pentru pisicile de interior. Acestea nu au  perspectiva de a explora teritoriul exterior.

2. Îmbunătățirea bunăstării felinelor

Abordarea nevoilor de mediu și comportamentale prin oferirea de oportunități de joc și de comportament de prădător este importantă pentru bunăstarea pisicii dumneavoastră.

Comportamentul felinelor cu acces la exterior

La felinele cu acces liber la exterior, comportamentul de prădător ocupă o parte substanțială din angajamentul lor cognitiv și fizic pe parcursul zilei. O perspectivă insuficientă sau inexistentă de exprimare a joculuide pradă pentru pisicile care trăiesc numai în interior poate duce la plictiseală.

Situația poate fi chiar mai rea, ducând la anxietate și frustrare. Aceste lucruri se pot prezenta sub forma unei supraîngrijeli sau a unei boli legate de stres, potrivit cats.

Oferirea posibilității pentru comportamente de tip prădător prin intermediul timpului de joacă poate ajuta la menținerea pisicii dumneavoastră într-o stare mentală bună. Acest lucru ajută și la disiparea problemelor de comportament.