Sari la conținut
Home » Proprietarii de animale sunt mai sănătoși! Ce spun specialiștii?

Proprietarii de animale sunt mai sănătoși! Ce spun specialiștii?

Proprietarii de animale sunt mai sănătoși!

Proprietarii de animale sunt mai sănătoși! Studiul recent realizat de Asociația Americană de Psihiatrie a scos în evidență numeroase beneficii ale posesiei unui animal de companie pentru sănătatea psihică a oamenilor.

Această cercetare, efectuată în perioada 10-12 februarie 2023, a implicat aproximativ 2000 de adulți, majoritatea dintre ei fiind proprietari de animale de companie. Astfel, acum avem un motiv în plus să luăm în considerare achiziționarea unui câine sau a unei pisici.

Proprietarii de animale sunt mai sănătoși!

Dintre cei intervievați, 50% aveau câini, 35% pisici, 3% alte animale de companie (cum ar fi broaște țestoase), iar 12% nu aveau animale. Rezultatele au relevat că proprietarii de câini și pisici se simt mai fericiți și mai împliniți psihic.

86% dintre proprietarii de animale de companie au afirmat că animalele au contribuit la îmbunătățirea sănătății lor psihice. Interesant este faptul că atât proprietarii de câini (87%), cât și cei de pisici (86%) au avut aceeași experiență pozitivă.

În timp ce persoanele care au alte tipuri de animale de companie nu au avut aceeași convingere. În plus, majoritatea celor care au animale de companie consideră că acestea fac parte din familia lor.

Studiul a identificat mai multe moduri în care animalele de companie contribuie la îmbunătățirea sănătății

Studiul a identificat mai multe moduri în care animalele de companie contribuie la îmbunătățirea stării psihice a oamenilor. De exemplu, 69% dintre respondenți au declarat că prietenii lor necuvântători i-au ajutat să facă față anxietății și stresului.

Aceștia au simțit că primesc sprijin și dragoste necondiționată din partea animalelor de companie. În consecință, au experimentat o îmbunătățire a bunăstării lor, conform opiniei a 69% dintre respondenți. 66% au menționat că patrupezii au o prezență liniștitoare în viața lor, iar 63% i-au perceput drept adevărați prieteni.

Deși animalele de companie nu exprimă afecțiune în același mod în care o fac oamenii, ele pot aduce în viața noastră îmbunătățiri semnificative la nivel psihic și emoțional. Dacă te gândești să îți aduci un animal de companie, asigură-te că îi vei oferi tot ce este mai bun și vei experimenta beneficiile acestei noi adiții în viața ta, clickpentrufemei.