Sari la conținut
Home » De ce sunt pisicile atât de curioase?

De ce sunt pisicile atât de curioase?

Exista mai multe tipuri de zgâriat al pisicilor?

De ce sunt pisicile atât de curioase? Pisicile, oricât de adorabile ar fi, sunt ciudate și fac lucruri ciudate. Ele dau jos obiectele de pe tejghele fără motiv, se topesc ca un lichid pentru a se potrivi în locuri ciudate și dau cu labele acolo unde nu ar trebui.

Acest comportament ciudat al pisicilor poate fi pus pe seama unui singur cuvânt: curiozitate. Curiozitatea este cu siguranță o trăsătură a pisicilor. Însă, de ce au pisicile moduri atât de ciudate de a o manifesta?

De la a sta în cutii până la a se bloca în spatele pereților, comportamentele curioase ale unei pisici se rezumă la ADN-ul și educația lor.

Pisicile sunt curioase din cauza instinctelor de supraviețuire, afirmă Mikel Delgado, Ph.D., expertul rezident în pisici al Rover în cadrul emisiunii The Pet People Panel.

Pisicile, cel puțin în sălbăticie, sunt atât prădător, cât și pradă, un rol oarecum unic chiar la mijlocul lanțului trofic. Acest lucru, combinat cu o personalitate jucăușă insațiabilă, ar putea însemna o felină curioasă (și uneori obraznică).

Este vorba de instinctul lor și de dorința de pradă

O pisică
O pisică care stă confuză

Pisicile sunt mesopredatoare, explică Dr. Delgado. Acest lucru înseamnă că ele sunt atât prădători, cât și pradă în regnul animal. „Pisicile trebuie să fie mereu conștiente de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Nu își pot permite să rateze o oportunitate de a mânca, dar trebuie să fie, de asemenea, atente la orice pericol”, spune ea. Observarea constantă, investigarea și învățarea (curiozitatea!) este un instrument pe care felinele îl folosesc pentru supraviețuire.

De ce sunt pisicile atât de curioase?

Pisicile se nasc cu trăsături uimitoare care se adaugă la faptul că sunt vânători superiori și pradă șireată. De la vârful urechilor lor care se mișcă independent până la mustățile carpatice de pe picioarele din spate – pisicile sunt mereu în ton și își explorează mediul înconjurător.

Urechea interioară a pisicii este atât de uimitoare încât se spune că pot simți o furtună care se apropie după scăderea presiunii aerului. Nasul lor micuț are de 40 de ori mai mulți receptori olfactivi decât al nostru, iar ochii lor au de șase până la opt ori mai mulți bastonașe decât ai oamenilor. Într-o lume atât de vibrantă și de vie, nu e de mirare că pisicile sunt curioase în mod natural.

Sunt prea deștepte pentru a sta nemișcate

„Mințile vioaie sunt prin definiție curioase”, a raportat filantropul și cercetătorul Stephen Grand, Ph.D. „Pisicile se blochează frecvent în copaci, se înghesuie în tomberoane de gunoi sau sunt piperate cu pene de arici – toate în numele curiozității.”

Unii ar putea susține că aceste situații dificile semnalează o judecată slabă sau o decizie mai puțin inteligentă. Dr. Grand a spus că este exact opusul, potrivit rover.com.

Curiozitatea și inteligența sunt direct legate, a spus el. Pisicile sunt inteligente. Prin urmare, sunt curioase și, pentru că sunt curioase, învață mereu.