Sari la conținut
Home » De ce dărâmă pisica obiectele din casă? Sfaturi pentru a înțelege comportamentul ”mofturoaselor”

De ce dărâmă pisica obiectele din casă? Sfaturi pentru a înțelege comportamentul ”mofturoaselor”

Nu de puține ori stăpânii pisicilor se confruntă cu nazurile pe care le fac micuțele feline și pe care le considerăm adesea mici năzbâtii. Deși le trecem cu vederea micile ”obrăznicii”, lucrurile nu stau chiar așa. Micuțele au nevoie de o atenție deosebită deoarece comportament lor nu este ușor de intuit ca în cazul câinilor.

Pisicuțele nu-și arată emoțiile și trăirile la fel de bine cum o fac cei mai buni prieteni ai omului. În cazul cățeilor, poți identifica numaidecât dacă acesta se simte confortabil cu mediul în care se află. Codița îl dă imediat în ”vileag”. În cazul în care nu știi să descifrezi comportamentul patrupedului cu nouă vieți, nu e bai! 

Sfaturi pentru corectarea comportamentului pisicuței

De exemplu, dacă micuței feline îi place să dărâme obiectele de pe masă, birou sau orice alte piese de mobilier, să știți că o face din plictiseală, nicidecum din aroganță. Da știm, este frustrant dar în același timp este un semn vădit că pisicuța are nevoie de atenție. Nu încercați să corectați acest comportament, va fi în zadar!  Mofturoasele cu mustăți au un comportament…mai dificil, spre deosebire de cățeluși.

Dacă nu poate fi modificat acest obicei,  poate fi minimizat? Da! Cum? Păi foarte simplu! 

Specialiștii recomandă să cumpărați mai multe jucării interactive și să-i diversificați alimentația cu gustări ceva mai delicioase, desigur în cazul în care nu o faceți ceva. În felul acesta vă puneți la adăpost obiectele de valoroase pe care le aveți în casă.

Un alt obicei, iritant pe care îl folosește pisica pentru a-și supăra stăpânul constă în poziționarea, cu mare grație, pe laptop. În această situație înseamnă că are nevoie de ceva mai multă căldură. 

Blănița ar trebui să fie sursa de încălzire a felinei alintate. Și în acest caz soluția vine de la veterinari. Aceștia vă recomandă să-i cumpărați un pat de încălzire pe care să-l așezați lângă spațiul de lucru, va fi o sursă ideală de încălzire pentru răsfățată.

Comportamentul micului animal de companie

În situația în care s-a pus pe ”rumegat” plantele din apartament luați în considerare că este un obicei moștenit de pe vremea când acestea trăiau în sălbăticie. Pentru ca dieta lor este bazată în totalitate pe carne, acestea au nevoie și de o sursă de nutrienți. Cum altfel ar putea să o obțină, dacă nu prin ”defrișarea” cactusului din sufragerie. Mare atenție în această situație, deoarece plantele sau florile din apartament ar putea fi toxice pentru ”micuțul coleg de cameră”.

Le puteți distrage atenția dacă puneți în preajma pisicii prosoape de bumbac. Felinele adoră să își ”bage gheruțele” în pături moi și pufoase. Exploreaza mai multe texturi.

De asemnea, pentru a vă face micuțul animal de companie mai fericit lăsați dulapurile ușilor deschise. Într-adevăr reprezintă o linie roșie, dar ”Garfield” sau Tom, în funcție de preferințe, se va simți mult mai fericit dacă își ”vâră” nasucul prin garderobă pe care o aveți.

Pisicilor le place să fie la înălțime, și la propriu și la figurat așa că puteți să le montați niște rafturi suplimentare. În acest fel au posibilitatea să exploreze și spațiul vertical. Dacă le așezați și câteva jucării pe rafturile respective riscați ca micuțele să nu vă mai observe pentru întreaga zi.