Sari la conținut
Home » Câinii și pisicile te vor iubi pentru că ai făcut această schimbare simplă în alimentația lor!

Câinii și pisicile te vor iubi pentru că ai făcut această schimbare simplă în alimentația lor!

mâncarea pentru câini sau pisici

Această schimbare în alimentație va fi foarte apreciată de câinii și pisicile dumneavoastră, întrucât rotația proteinelor este o modalitate excelentă de a vă asigura că prietenii dumneavoastră blănoși primesc toți nutrienții și apa de care au nevoie. Ați întâlnit vreodată pe cineva care mănâncă aceeași masă, zi de zi? Vă puteți imagina cât de plictisitor ar fi!

Dar cum rămâne cu mâncarea destinată companionilor noștri patrupezi? Câinii și pisicile s-ar putea să nu se îmbolnăvească mâncând același lucru în fiecare zi, dar printr-o rotație regulată a proteinelor nu facem decât să aducem beneficii sănătății lor.

O dietă prin rotație înseamnă pur și simplu că nu hrăniți pisica sau câinele cu aceeași sursă de proteine tot timpul. Astfel, în loc să îi dați animalului dumneavoastră doar pui, miel, vită, rață sau pește, schimbați tipul de proteine pe care le primește în mod regulat.

4 Beneficii ale rotirii proteinelor pentru câini și pisici

Rotirea proteinelor este modul de viață al animalelor sălbatice

Un beneficiu major al unei diete prin rotație este că imită mai bine modul în care mănâncă câinii și pisicile sălbatice. Aceștia nu au întotdeauna acces la aceleași tipuri de proteine. Câinii și pisicile sălbatice mănâncă proteinele pe care le pot vâna sau scormoni atunci când le pot obține. Așadar, rotația proteinelor este mai adecvată speciei câinilor și pisicilor.

O dietă variată este completă din punct de vedere nutrițional

Câinii și pisicile îți vor mulțumi pentru această schimbare în dieta lor, întrucât alimentele sunt extrem de complexe și fiecare dintre ele conține un echilibru diferit de nutrienți. Astfel, în timp ce câinele sau pisica dvs. ar putea supraviețui mâncând un singur tip de hrană, rotația proteinelor asigură o dietă mai completă. Hrănirea câinelui sau pisicii dumneavoastră cu mai multe tipuri de carne îi va oferi un amestec mai bun de grăsimi, vitamine, minerale și aminoacizi.

O dietă bazată pe rotație poate promova sănătatea digestivă

Alimentele pe care le consumă câinele și pisica dvs. au un impact asupra florei lor intestinale, microbiota benefică care ajută la digestie și imunitate. Consumul unei varietăți de alimente – inclusiv proteine diferite – în mod regulat poate promova o floră intestinală sănătoasă, care, la rândul său, va promova sănătatea sistemului digestiv și imunitar.

Alimentele bazate pe hrană umedă pot adăuga mai multă hidratare în alimentație

Ați putea crede că pisicile și câinii știu instinctiv câtă apă trebuie să bea, dar nu este cazul tuturor animalelor. Unii câini și pisici nu beau suficient pe parcursul zilei. Și vă puteți imagina cât de dificil ar fi să convingeți un prieten cu patru picioare să bea mai multă apă! Din fericire, adăugarea de hrană umedă în dieta lor poate crește aportul de apă și vă oferă șansa de a roti proteinele.

Rotația proteinelor este ușoară!

Cel mai simplu mod de a face o dietă bazată pe rotație cu câinele sau pisica dvs. este să găsiți o marcă de hrană naturală de înaltă calitate pentru animale de companie. Cei mai mulți oameni fac o rotație a proteinelor în fiecare săptămână, în fiecare lună sau cu fiecare pungă nouă. Asigurați-vă doar că introduceți treptat hrana umedă, pentru a preveni tulburările de stomac.