COVID-19. Hamsterii au fost testați. Cercetătorii chinezi au făcut teste ăe hamsteri pentru a vedea dacă utilizarea măștilor de protecție este eficientă sau nu împotriva noului virus din China.

Testele pe hamsteri au dezvăluit că purtarea la scară largă a măştilor reduce semnificativ transmiterea noului coronavirus, potrivit unei echipe de experţi din Hong Kong, potrivit 7sur7.be.

Citește și:

Această cercetare este printre primele care au studiat dacă purtarea unei măști poate preveni purtătorii simptomatici sau asimptomatici ai virusului Covid-19 să transmită boala.

Condusă de profesorul Yuen Kwok-yung, un expert recunoscut în coronavirusuri, echipa de cercetători a plasat hamsteri infectați în cuști, alături de animale sănătoase.

Măștile chirurgicale au fost plasate între cele două cuști, iar aerul a circulat dinspre animalele infectate spre cele sănătoase. Rezultatele au arătat că transmiterea virusului a fost redusă cu mai mult de 60% atunci când măștile au existat.

Citește și:

Două treimi din hamsterii sănătoși au fost infectați într-o săptămână în care măștile nu erau montate. Rata de infecție a scăzut la puțin peste 15% când măștile au fost așezate în cușca animalelor infectate și la 35% când au fost plasate în cușca hamsterilor sănătoși.„Știm acum că o mare parte din persoanele infectate nu prezintă simptome, astfel încât purtarea universală a măștii este cu adevărat importantă”, a adăugat Yuen, potrivit Evz.