COVID-19. Hamsterii au fost testați. Cercetătorii chinezi au făcut teste ăe hamsteri pentru a vedea dacă utilizarea măștilor de protecție este eficientă sau nu împotriva noului virus din China.

Testele pe hamsteri au dezvăluit că purtarea la scară largă a măştilor reduce semnificativ transmiterea noului coronavirus, potrivit unei echipe de experţi din Hong Kong, potrivit 7sur7.be.

Această cercetare este printre primele care au studiat dacă purtarea unei măști poate preveni purtătorii simptomatici sau asimptomatici ai virusului Covid-19 să transmită boala.

Condusă de profesorul Yuen Kwok-yung, un expert recunoscut în coronavirusuri, echipa de cercetători a plasat hamsteri infectați în cuști, alături de animale sănătoase.

Măștile chirurgicale au fost plasate între cele două cuști, iar aerul a circulat dinspre animalele infectate spre cele sănătoase. Rezultatele au arătat că transmiterea virusului a fost redusă cu mai mult de 60% atunci când măștile au existat.

Două treimi din hamsterii sănătoși au fost infectați într-o săptămână în care măștile nu erau montate. Rata de infecție a scăzut la puțin peste 15% când măștile au fost așezate în cușca animalelor infectate și la 35% când au fost plasate în cușca hamsterilor sănătoși.„Știm acum că o mare parte din persoanele infectate nu prezintă simptome, astfel încât purtarea universală a măștii este cu adevărat importantă”, a adăugat Yuen, potrivit Evz.

 

 

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da