Sari la conținut
Home » Cooper, labradorul care a mers pe jos 50 de kilometri pentru a-și revedea stăpânul

Cooper, labradorul care a mers pe jos 50 de kilometri pentru a-și revedea stăpânul

sursă foto: thepetclub.ro

Un labrador  a plecat de la săi noii săi stăpâni și a mers 40 de mile înapoi la familia care l-a abandonat. Cooper, un retriever, a fost dat dispărut timp de 27 de zile. În tot acest timp  Cooper mergea 40 de mile de la Dungannon, în comitatul Tyrone, la Tobermore, în  Londonderry, înapoi la stăpânii săi originali.

Organizația caritabilă Lost Paws Northern Ireland a susținut că „instinctul” câinelui l-a ghidat spre casă și că acesta a parcurs cele 40 de mile prin păduri și drumuri principale, noaptea, fără ajutorul oamenilor. Noul proprietar al câinelui, Nigel Fleming, un fotograf din Dungannon, a declarat că „nu-i vine să creadă” că Labradorul Cooper este acum acasă, după ce „a dispărut într-o clipă” la începutul lunii aprilie.

Labradorul Cooper a mers pe jos 40 de mile

Fleming adoptase câinele deoarece credea că ar fi o „companie bună” pentru Molly, câinele său Golden Retriever. Noul stăpân al lui Cooper a declarat pentru BelfastLive: „Stau aici și mă uit la el și nu-mi vine să cred că este acasă. A fost un dezastru. Bietul băiat nu avea nicio idee unde se afla și era în vânt. Am încercat să îl urmăresc, dar a dispărut într-o clipă așa că a început căutarea’.

Acesta a adăugat că patrupedul Cooper este acum ‘în siguranță’ și că mănâncă mese mici pentru ‘a prinde putere’ și pentru a pune la loc greutatea pe care a pierdut-o în cele 27 de zile.
Fleming a mai spus că: „Chiar și atunci când a dispărut, credința mea în umanitate a fost restaurată datorită ajutorului incredibil care mi-a fost oferit, iar astăzi, cu el aici, alături de mine și de Molly, nu prea am cuvinte pentru a explica recunoștința pe care o simt.

Un purtător de cuvânt al Lost Paws NI a declarat: ‘Cooper este un băiat deștept. Instinctul l-a dus înapoi într-un loc cu care era familiarizat. Cum a făcut-o, nu voi ști niciodată, dar a reușit. L-am căutat, zi și noapte, și l-am urmărit până într-un loc în care l-am pierdut din nou, dar acum știm că era aproape înapoi în zona în care a început înainte de a fi dat la padocul pentru câini.
‘Pare incredibil că a fost capabil să facă acest lucru – dar câinii sunt incredibili și de aceea lucrăm atât de mult pentru a-i ajuta în fiecare zi.

‘Cooper a traversat drumuri principale de tip ‘A’, păduri, câmpuri, drumuri de țară, toate acestea pe parcursul a 27 de zile pentru a se întoarce la vechea lui casă dintr-o zonă în care nu mai fusese niciodată. ‘Suntem absolut încântați că am luat parte la salvarea lui și la o poveste care va dăinui în familia sa pentru generațiile următoare, potrivit dailymail.co.uk.