1447 Vizualizari

30 oct., 2013 la 1:43 pm

CONTROVERSĂ. Care e cea mai bună soluție pentru a speria ciorile?

Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara, are de gând să amplaseze boxe din care să se audă sunete de impușcături, în parcul Catedralei Mitropolitane, pentru a alunga ciorile din zona respectivă. „Dacă legea ar permite partide de vânătoare, orice soluţie legală ar putea fi luată în discuţie. Cum legea nu permite asta, nu putem lua în considerare decât simulări. Prima intenţie de acţiune concretă este aceasta: să simulăm împuşcături, prin boxe”, a spus edilul.

Pe de altă parte, Cornel Lera, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, a afirmat că soluția amplasării boxelor este ineficientă, deoarece păsările s-ar speria doar pe moment și ar reveni. „Primăria ar trebui să se gândească la alte soluţii, cum ar fi amplasarea unor aparate speciale, cu ultrasunete, care să intre pe frecvenţa ciorilor şi să le deranjeze. O altă soluţie ar fi să pună acolo plase care să nu le permită ciorilor să ajungă la cuiburi”, a spus Lera pentru mediafax.

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X