Sari la conținut
Home » Clonarea pisicilor, soluția pentru a scăpa de bolile genetice? Rezultatele cercetătorilor din China

Clonarea pisicilor, soluția pentru a scăpa de bolile genetice? Rezultatele cercetătorilor din China

Clonarea pisicilor, soluția pentru a scăpa de bolile genetice? Rezultatele cercetătorilor din China.

În China, clonarea pisicilor avansează pe zi ce trece! Ce își doresc specialiștii

Dacă într-un articol recent publicat aflam despre clonarea animalelor de companie pentru a putea depăși mai ușor momentul despărțirii, se pare că de această dată, cercetătorii din China vor să găsească o soluție cu adevărat inovatoare!

Potrivit știrileprotv.ro, un grup de cercetători chinezi au reușit să cloneze o a doua pisică, puiul venind pe lume sănătos și fără probleme. Un principal scop al studiului îl reprezintă cunoașterea aprofundată a bolilor genetice care le afectează pe pisici, iar ulterior, găsirea unor soluții prea a le putea preveni.

Născut în ajunul Crăciunului, puiul de pisică a fost numit Ping An, echivalentul în limba chineză pentru termenul de „siguranță”. Relația dintre pui și mama-surogat se pare că este una foarte bună, iar acesta are toate șansele de supraviețuire.

Cu informațiile acumulate din acest experiment, cercetătorii își doresc să creeze rase de pisici care să nu mai fie afectate de boli genetice. Începând cu anul 2018, industria clonării din China a cunoscut progrese remarcabile, iar primele clone umane, fete gemene, au uimit o lume întreagă și a dus la nenumărate discuții etice cu privire la acest subiect aflat într-o fază incipientă.

Anul trecut, un chinez a plătit 35.000 de dolari pentru a-și clona pisica, după ce aceasta a murit. Șapte luni mai târziu, compania l-a anunțat despre succesul operațiunii.

Industria clonării din China este într-o continuă dezvoltare începând cu anul 2015.