Clonarea pisicilor, soluția pentru a scăpa de bolile genetice? Rezultatele cercetătorilor din China.

În China, clonarea pisicilor avansează pe zi ce trece! Ce își doresc specialiștii

Dacă într-un articol recent publicat aflam despre clonarea animalelor de companie pentru a putea depăși mai ușor momentul despărțirii, se pare că de această dată, cercetătorii din China vor să găsească o soluție cu adevărat inovatoare!

Citește și:

Potrivit știrileprotv.ro, un grup de cercetători chinezi au reușit să cloneze o a doua pisică, puiul venind pe lume sănătos și fără probleme. Un principal scop al studiului îl reprezintă cunoașterea aprofundată a bolilor genetice care le afectează pe pisici, iar ulterior, găsirea unor soluții prea a le putea preveni.

Născut în ajunul Crăciunului, puiul de pisică a fost numit Ping An, echivalentul în limba chineză pentru termenul de „siguranță”. Relația dintre pui și mama-surogat se pare că este una foarte bună, iar acesta are toate șansele de supraviețuire.

Citește și:

Cu informațiile acumulate din acest experiment, cercetătorii își doresc să creeze rase de pisici care să nu mai fie afectate de boli genetice. Începând cu anul 2018, industria clonării din China a cunoscut progrese remarcabile, iar primele clone umane, fete gemene, au uimit o lume întreagă și a dus la nenumărate discuții etice cu privire la acest subiect aflat într-o fază incipientă.

Anul trecut, un chinez a plătit 35.000 de dolari pentru a-și clona pisica, după ce aceasta a murit. Șapte luni mai târziu, compania l-a anunțat despre succesul operațiunii.

Industria clonării din China este într-o continuă dezvoltare începând cu anul 2015.