Sari la conținut
Home » Cinci exerciții pentru pisici. Bucuria feline tale

Cinci exerciții pentru pisici. Bucuria feline tale

pisoiaș blocat în copac

Cinci exerciții pentru pisici. Să atragi un câinele într-o joacă sau o plimbare nu este deloc complicat. Când vine vorba de pisici, lucrurile nu mai sunt așa usoare. În plus, mulți oameni nu realizează valoarea exercițiilor fizice a felinelor. Noi avem 10 exerciții pentru pisici. Teribil de captivante pentru blănosul tău.

Mulți medici veterinari recomandă exerciții pentru pisici pentru a le menține sănătoase până la bătrânețe. Și, deși o pisică nu va face exerciții fizice la fel de ușor ca un câine, există câteva strategii care vă vor ajuta să vă mențineți pisica activă și mobilă.

Cinci exerciții pentru pisici sănătoase

Două pisici

O pisică nu va răspunde la solicitările dumneavoastră de a se juca la fel de ușor ca un câine. Dar doctorul Jean Hofve, manager al LittleBigCat.com din Denver, are o soluție simplă: Începeți cu două pisici.

„O pereche de pisici care se înțeleg bine va face multă mișcare prin propriile jocuri de luptă și urmărire. Am cunoscut pisici mai în vârstă care încă se luptă ca niște pisoi”, spune Dr. Hofve.

Turnul pentru pisici

Turnurile pentru pisici cu mai multe niveluri vândute online și în magazinele de animale de companie sunt o altă găselniță. E o modalitate bună de a vă asigura că pisica va avea o mulțime de locuri de joacă.

Susan Nelson, medic veterinar și profesor asociat la Colegiul de Medicină Veterinară al Universității de Stat din Kansas din Manhattan, Kansas, are un truc. Ea sugerează plasarea unor mici bunătăți în diferite părți ale turnului pentru a încuraja urcatul și joaca.

Țineți multe jucării în preajmă

O pisică care stă cu un copil
O pisică care stă cu un copil și dorm împreună

Cea mai bună strategie pentru antrenamentele pisicilor este să le oferiți o mulțime de opțiuni sub formă de jucării. Acestea nu trebuie să fie jucării scumpe de la magazinul de animale de companie. Puteți folosi obiecte de uz casnic de zi cu zi ca jucării.

Construiți un ”patinoar”

Pentru a face lucrurile și mai interactive și mai distractive, Nelson recomandă să puneți o minge în cadă. Așa veți crea instantaneu un „patinoar” pentru pisica dumneavoastră.

Pe măsură ce mingea zboară pe pereți și pisica zboară după ea. Vă veți alege cu o porție bună de râs, iar pisica dumneavoastră va face niște exerciții fizice foarte necesare, potrivit everydayhealth.

Distrează-te cu laserele

Vorbind de râsete, puține lucruri vă vor distra mai mult decât un pointer cu laser. „Jucăriile cu laser sunt adesea o bună distracție, dar urmați-o cu o jucărie reală pe care pisica o poate prinde.

Așa evitați frustrarea de a nu putea niciodată să prindă fasciculul de lumină”, spune dr Hofve. Și, mai ales, asigurați-vă că nu luminați niciodată fasciculul direct în ochii pisicii.