Sari la conținut
Home » Cum să ai cel mai ”cool” câine. 10 trucuri ușoare și distractive pentru animalul de companie

Cum să ai cel mai ”cool” câine. 10 trucuri ușoare și distractive pentru animalul de companie

Odată ce ați stăpânit elementele de bază ale dresajului de câini, șezi, stai jos, vino, stai, puteți trece la trucuri amuzante pentru câini. Să vă învățați câinele să se scuture, să se rostogolească, să se rotească, să cerșească sau să facă o plecăciune sunt stimulente din punct de vedere mental pentru câine, o modalitate bună de a vă lega și de a întări comenzile de bază.

Dresarea unui câine să acorde pupici la comandă este unul dintre cele mai ușor de învățat trucuri. Deși nu toată lumea se bucură de o sărutare mare și umedă a câinelui, acest truc pentru câini trece de obicei foarte bine printre copii. Punând o mică recompensă pe obraz și adăugând comanda, în curând vei putea obține toată afecțiunea pe care o dorești de la câinele tău la cerere!

Învață animalul de companie cum să latre la comandă

Dresarea unui câine să vorbească este distractivă și ajută la rezolvarea unei probleme de comportament comune. Mulți dresori de câini recomandă folosirea comenzilor „vorbește” și „liniște” pentru a pune capăt lătratului excesiv. Punerea acestor comenzi îi permite câinelui să latre în anumite situații și, de asemenea, vă permite să aveți controlul asupra momentului în care lătratul ar trebui să înceapă și să se oprească.

De asemenea, este foarte distractiv să vă arătați abilitățile de conversație ale câinelui dumneavoastră la întâlnirile de familie!

Comanda Back Up sau înapoi

Back up este un truc amuzant pentru câini care poate fi util într-o varietate de situații. Odată ce câinele tău știe cum să dea înapoi la comandă, îl poți folosi pentru a-l împiedica să iasă în grabă pe ușă, să te înghesuie la frigider sau pur și simplu pentru a-ți distra prietenii. „Întoarcerea” este destul de simplă de învățat pentru un câine.

Aveți nevoie doar de puțină răbdare și de o mână de recompense. Puteți antrena rapid un câine să dea înapoi câțiva pași atunci când dați comanda.

Învățați-l să vă salute prietenii sau să se rostogolească

Puneți-vă câinele să vă salute prietenii dând mâna (sau labele, după caz). Acesta este un truc ușor pentru câini pe care, de obicei, îl puteți antrena un câine în câteva sesiuni scurte de antrenament. Celor mai mulți câini le place în mod natural să își folosească labele și se vor bucura de atenția pozitivă pe care o primesc atunci când fac acest truc.

Dresarea unui câine să facă cu mâna pentru a saluta sau pentru a spune la revedere este un truc pentru câini distractiv și destul de simplu. Începeți prin a vă antrena câinele să dea din lăbuțe. Veți folosi aceeași acțiune pe care animalul de companie o folosește pentru a scutura pentru a-l antrena să ridice laba pentru a face cu mâna. Acesta este un truc de atragere a atenției care va fi foarte drăguț de urmărit.

Ținând o recompensă lângă nasul câinelui dumneavoastră, îl puteți atrage cu ușurință într-o rotire. Dacă doriți să adăugați un plus de dificultate la acest truc pentru câini, puteți să vă învățați câinele să se învârtă într-o anumită direcție. Îți vei uimi prietenii atunci când le vei arăta cum câinele tău poate face diferența între stânga și dreapta.

Faimosul truc play dead sau fă pe mortul

Ce poate fi mai drăguț decât să îți vezi câinele stând pe picioarele din spate cu lăbuțele în sus pentru a cerși o recompensă? Acest truc pentru câini poate fi puțin mai dificil de dresat decât altele, dar cu puțină răbdare, câinele tău se va așeza în picioare să cerșească în scurt timp.

Cei mai mulți oameni dresează un câine să se rostogolească în mai multe părți mici și lucrează până la a face câinele să se rostogolească până la capăt. Poate fi nevoie de ceva efort pentru a antrena un câine să facă acest truc pentru câini, dar merită. Este foarte distractiv și servește, de asemenea, ca element de bază pentru alte câteva trucuri de câine, cum ar fi să faci pe mortul.

Prietenii tăi vor fi cu siguranță uimiți când vei ține degetul ca pe o armă și vei spune bang, iar câinele tău va cădea la podea pentru a face pe mortul. Deși pare impresionant, nu este atât de greu pe cât ați putea crede să antrenați un câine să facă pe mortul, mai ales dacă l-ați antrenat deja să se rostogolească.

Ce spuneți să-l dresați să facă o reverență

A face o plecăciune este un truc pentru câini care presupune ca câinele tău să pună pieptul la pământ în timp ce își ține posteriorul în aer. Poate părea un truc dificil de dresat un câine, dar adevărul este că plecăciunea este un comportament natural pentru câini.

Dacă urmăriți doi câini care se joacă împreună, îi veți vedea frecvent făcând plecăciuni. Dresorii se referă la acest comportament ca la o plecăciune de joacă și este modul în care un câine îi cere altui câine să vină să se joace.

Puteți folosi cu ușurință jucăușia naturală a câinelui dumneavoastră pentru a-l antrena să facă o plecăciune. Și este o modalitate excelentă de a încheia o demonstrație a tuturor trucurilor noi și interesante pe care le-a învățat câinele tău, potrivit thesprucepets.com.