Sari la conținut
Home » Cifră impresionantă privind câinii de companie deținuți de europeni. Ce loc ocupă România

Cifră impresionantă privind câinii de companie deținuți de europeni. Ce loc ocupă România

Cifră impresionantă privind câinii de companie deținuți de europeni. In gospodăriile europene în 2021, conform Federației Europeane a Industriei Hranei pentru Animale de companie (FEDIAF), aproximativ 92,9 milioane de câini au fost crescuți ca animale de companie, potrivit unei statistici publicate de Landgeist.

Ce loc ocupă România privind deținerea unui câine ca animal de companie

Cea mai mare pondere a gospodăriilor cu câine, în mode neașteptat, se regăsește în România. Aproape jumătate din gospodăriile țării din România dețin cel puțin un câine. Următoarea țară este Polonia, foarte aproape de noi. Românii nu iubesc doar câinii, ci și pisicile. 48% dintre gospodăriile românești dețin cel puțin o pisică, astfel România situându-se și aici pe primul loc în  Europa.

La polul extrem stă Turcia, câinii nu sunt prea populari în aceasta țară, la fel ca pisicile, . Doar 5% dintre gospodăriile din Turcia dețin un câine și doar 14% dețin o pisică. Acesta este de departe cel mai scăzut procent din Europa. Elveția are a doua cea mai mică deținere de câini pe proprietate din Europa, unde doar 12% dintre gospodării dețin un câine.

Polania și Cehia ocupă și ele podiumul

Gospodăriile poloneze (43%) și cehe (42%) sunt, de asemenea, foarte pasionate de câini. Acestea sunt singurele alte țări europene în care mai mult de 40% din gospodării dețin un câine.

Proprietatea de câini oferă suport emoțional, companie și simțul responsabilității pentru stăpânii lor. Popularitatea deținerii de câini în Europa reflectă legătura profundă dintre oameni și acești însoțitori loiali. Cu nenumărate rase și personalități din care să aleagă, oricine poate găsi un câine care să fie un însoțitor iubitor și fidel.