Ajutor nesperat pentru crescătorii de animale! Cine beneficiază de cei 2.500 de euro pentru pierderile provocate de COVID-19! „Când am făcut verificări în modul în care se derula acest program, am constatat că principalii beneficiari ai acestui program nu era oierii, ci samsarii!”

Crescătorii de oi din țară vor primi până la sfârşitul anului compensaţii financiare pentru pierderile provocate de epidemia de COVID-19 în valoare de 40 de milioane de euro – anunţă ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Banii vor fi acordaţi în funcţie de efectivul de ovine: de la 500 de euro – pentru fermele care au între 50 şi 100 de capete – până la 2.500 de euro pentru cele cu peste 500 de oi.

În ceea ce priveşte programul de subvenţii pentru lână, care a existat în anii trecuţi, acesta a fost interzis de Comisia Europeană, pentru ca lâna nu este considerată un produs agricol.

În plus, cei care au profitat de acest program au fost samsarii – mai spune ministrul Adrian Oros.

Oile din unele ferme aveau între 17 și 36 kg lână. O oaie poate să aibă maxim 3,5-4 kg lână

„Când am făcut verificări în modul în care se derula acest program, am constatat că principalii beneficiari ai acestui program nu era oierii, ci erau acei samsari care consemnau în acele carnete de comercializare cantități fictive care ar fi fost preluate de la fermieri, și am constatat, făcând un calcul simplu – cantitatea comercializată prin acești samsari și numărul de animale -, că oile din unele ferme aveau între 17 și 36 kg lână. O oaie poate să aibă maxim 3,5-4 kg lână, a declarat Adrian Oros.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da