Sari la conținut
Home » Amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei care își lasă animalele în mașină în zilele caniculare!

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei care își lasă animalele în mașină în zilele caniculare!

  • de

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei care își lasă animalele în mașină în zilele caniculare!

Pășunatul, muncile agricole cu animale și animalele de companie lăsate în mașină în zilele caniculare reprezintă principalele motive pentru care se poate primi amendă!

Fermierii care nu respectă legea și decid să folosească animale pentru munci agricole în zilele caniculare, riscă amenzi ce pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge până la 10.000 de lei. Astfel, nevoia unui adăpost corespunzător reprezintă o necesitate în această perioadă cu temperaturi extrem de ridicate.

„Această perioadă caniculară este suportă greu de animale, tocmai din aceste motive trebuiesc protejate. Se interzice transportul de animale între 11 și 19, de altfel se interzice mișcarea de animale în scopul hrănirii acestora, la pășun, în acest interval orar. Se va asigura apă în cantități suficiente”, a spus Dan Zeicu, director adjunct al DSVSA Satu Mare.

Amenzi de până la 10.000 de lei!

Nu doar animalelor folosite pentru munci agricole se aplică această lege, cât și câinilor lăsați în mașină atunci când mergem la cumpărături:

„Aproape în fiecare an avem cazuri de căței lăsăți închiși în mașini, în parcările supermarketurilor sau mall-urilor. Proprietarii trebuie să știe că acest lucru este total interzis și poate cauza decesul animalului. Trebuie să ne imaginăm un cățel, un animal închis într-o mașină, dacă afară sunt 38 de grade, imaginați-vă că în acea mașină vor fi peste 48, până la 50 de grade”, a explicat acesta într-un interviu acordat digi24.