Sari la conținut
Home » Cerb versus lupi. Cum s-a terminat lupta? Video VIRAL

Cerb versus lupi. Cum s-a terminat lupta? Video VIRAL

Cerb versus lupi. „Astfel de imagini, cu selecția naturală, chiar dacă sunt dure, sunt foarte greu de surprins și arată cum funcționează selecția naturală, exemplarele slabe fiind eliminate de prădători.”

În albia unui pârâu din Parcul Național Călimani, o haită de lupi a atacat un cerb. Cum s-a terminat lupta? Video VIRAL

Lupta pentru supraviețuire a fost surprinsă cu ajutorul unei camere de filmat. În imagini se vede cum cerbul se luptă disperat pentru viața sa cu lupii care l-a încolțit.

”Vânătorii talentați” și-au sincronizat atacurile și săreau pe rând să-l muște, în timp ce cerbul rănit de colții lupilor se apăra cu coarnele.Imaginile, extrem de rare în România, au fost surprinse de rangerul Cristin Cireș, aflat într-o misiune de monitorizare în pădurile din Parcul Național Călimani, scrie Monitorul de Suceava, notează stirileprotv.ro.

Impresionanta luptă pentru supraviețuire a fost influențată decisiv chiar de om, întrucât Cristin Cireș nu a putut sta cu mâinile în sân și a sărit în ajutorul cerbului rănit.Lupii au fugit, iar cerbul s-a întors către omul care filma și pare chiar să-i fi mulțumit, printr-un muget obosit, de descătușare, înainte de a se face nevăzut în pădure.

„Astfel de imagini, cu selecția naturală, chiar dacă sunt dure, sunt foarte greu de surprins și arată cum funcționează selecția naturală, exemplarele slabe fiind eliminate de prădători. Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă”, au explicat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, care administrează Parcul Național Călimani.https://youtu.be/76qANP8V2HI

 

 

Etichete: