Sari la conținut
Home » Cele mai scumpe rase de pisici din lume

Cele mai scumpe rase de pisici din lume

În întreaga lume sunt cunoscute peste 250 de rase de pisici, fiecare dintre ele cu specificații diferite și cu un grad de drăgălășenie ridicat. Dintre toate acestea câteva rase se remarcă datorită prețului de vânzare extrem de ridicat. Vezi care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume.

Cu toții atunci când căutăm pisici de vânzare ne uităm la câteva criterii importante precum rasă, aspect, dar și preț. Multe feline se deosebesc de celelalte rase datorită prețului ridicat. Îți prezentăm un top al celor mai scumpe rase de pisici din întreaga lume.

  • Pisica Ashera

Este considerată cea mai scumpă, dar și cea mai rară rasă de pisici din lume și asta pentru că un singur exemplar poate ajunge la prețul de 125.000 de dolari. În Los Angeles, se creează doar cinci feline din această rasă pe an care seamănă cu un leopard și au o personalitate puternică, este foarte afectuoasă, inteligentă și extrem de loială stăpânului.

  • Savannah

Este o felină jucăușă, agilă, curioasă, deșteaptă și foarte activă. Savannah este o rasă hibrid între pisica sălbatică africană serval și pisica domestică persană, care a devenit foarte repede populară imediat după ce a fost acceptată de către asociațiile de crescători la mijlocul anilor 90. Un singur exemplar din această rasă poate ajunge la costul de 50.000 de dolari.

  • Pisicile bengaleze

Sunt printre cele mai iubite animale de companie, au un aspect feroce, dar sunt foarte iubitoare și energice. Au o blană moale, o musculatură puternică, sunt extrem de curioase, iar asta le poate transforma într-un adevărat pericol pentru o locuință dacă sunt lăsate prea mult timp singure. O felină bengaleză ajunge la prețul de 25.000 de euro.

  • Pisica fără păr Peterbald

Pisica cu o piele catifelată și o musculatură puternică este preferata multora, deoarece este foarte iubitoare și jucăușă. Felina este inteligentă, loială și sensibilă, însă blana ei are nevoie de o îngrijire aparte, deoarece este predispusă la arsuri solare. Un exemplar din această rasă poate costa până la 5.000 de dolari.

  • Rasa Sphynx

Este deja cunoscută pentru faptul că nu are păr din cauza unei mutații genetice naturale. Este o rasă de pisici foarte sănătoasă și nu este predispusă la probleme grave de sănătate. Este foarte iubitoare și profită din plin de atenția celor din jur, ba chiar îi place foarte mult să socializeze.O singură pisică din rasa Sphynx poate costa până la 3.000 de dolari.

  • Scottish Fold

Una dintre cele mai frumoase rase de pisici care se diferențiază prin urechile flexibile care se pliază în jos și le conferă un aspect foarte plăcut. Felinele sunt foarte iubitoare și adoră să stea în preajma copiilor, sunt răsfățate și se adaptează ușor în orice mediu. Un exemplar din această rasă poate costa până la 3.000 de euro.

Alte rase de pisici scumpe

  • Albastra de Rusia – până la 3.000 de dolari un exemplar;
  • American Curl – până la 1.200 de dolari un exemplar;
  • American Wirehair – până la 1.200 de dolari un exemplar;
  • British Shorthair – până la 1.000 de euro un exemplar;

Maine Coon – până la 1.000 de euro un exemplar