Sari la conținut
Home » Cel mai singur leu din lume. Ruben a fost abandonat la o grădină zoologică din Armenia

Cel mai singur leu din lume. Ruben a fost abandonat la o grădină zoologică din Armenia

Ce animale nu o să fie domesticite niciodată?

Cel mai singur leu din lume, Ruben, a fost salavat printr-o călătorie în jurul lumii organizată de Animal Defenders International (ADI) și Qatar Airways Cargo. Acesta a ajuns cu bine la adăpostul ADI Wildlife Sanctuary (ADIWS) din Free State, Africa de Sud.

Cel mai singur leu din lume, Ruben, a fost singurul animal rămas într-o grădină zoologică privată din Armenia, după ce aceasta s-a închis.

Toate celelalte animale au fost relocate, dar nu a existat loc și pentru Ruben. Animalul a fost lăsat într-o celulă mică de beton timp de cinci ani lungi, urletele sale rămânând fără răspuns.

Acum, mulțumită Animal Defenders International (ADI) și unui zbor oferit de Qatar Airways Cargo, leul în vârstă de 15 ani a făcut o călătorie de 8.000 de kilometri și a ajuns la cu bine la adăpostul ADI Wildlife Sanctuary (ADIWS) din Free State, Africa de Sud.

Ruben a început deja să își recupereze puterile, iar răgetul său a devenit din ce în ce mai puternic pe măsură ce își recapătă încrederea.

Cum era să rămână Ruben cel mai singur leu din lume

Un leu care cască
Un leu care cască plictisit

 

Finalul fericit al poveștii lui Ruben a fost pus în pericol atunci când ADI nu a putut găsi un zbor potrivit pentru el din Armenia.
Din fericire, Qatar Airways Cargo a lansat inițiativa prin care a trimis o aeronavă mai mare. Qatar a pus la dispoziție chiar și un camion cu aer condiționat pentru a-l muta între aeronave la Doha. Președintele și vicepreședintele ADI, Jan Creamer și Tim Phillips, au însoțit leul.

Efectele încep se se atenueze

Anii de izolare severă și malnutriție l-au lăsat pe bătrânul leu maltratat cu dificultăți de mers. La sosire, Ruben a fost sedat și examinat la Clinica veterinară Old Chapel de către Dr. Peter Caldwell.

Acesta este un renumit medic veterinar specializat în feline mari, care a început un tratament. Totodată, la ADIWS a fost amenajat un habitat special, cu rampe de urcare spre platforme și balustrade de protecție.

Rezistența lui Ruben i-a uimit pe toți cei de la ADIWS prin determinarea și răspunsul său la noua sa viață. Cu picioarele sale șubrede, a ieșit din lada de transport și a început imediat să se joace cu un sac de box uriaș cu iarbă de pisică, care a fost prima sa jucărie.

„Întregul său comportament s-a transformat, fața lui este relaxată și nu mai este temător. Determinarea lui de a merge este inspirată. Dacă se împiedică sau cade, se ridică la loc și continuă să meargă. Este de-a dreptul eroic. În mod incredibil, în doar câteva zile, mișcările sale se îmbunătățesc deja. Știm că va fi un drum lung și că va necesita un tratament veterinar continuu, dar începutul noii sale vieți nu ar fi putut fi mai bun”, a declarat Creamer, citat de worldanimalnews.