Sari la conținut
Home » Ce reguli impune CFR pentru călătoritul cu animale?

Ce reguli impune CFR pentru călătoritul cu animale?

Ce reguli impune CFR pentru călătoritul cu animale?

Ce reguli impune CFR pentru călătoritul cu animale? Atunci când doriți să călătoriți cu trenul însoțiți de animalul de companie în România, trebuie să aveți în vedere anumite reguli și condiții. Acestea sunt impuse de compania CFR.

Aceste reguli au ca scop asigurarea confortului și siguranței călătorilor și a animalelor, precum și menținerea igienei în trenurile de călători. Una dintre regulile importante este că nu este permisă călătoria în tren cu păsări, reptile sau insecte vii.

Ce reguli impune CFR pentru călătoritul cu animale?

Totuși, unele excepții pot fi făcute pentru anumite animale de companie. Cum ar fi câinii și pisicile, care pot fi transportate în tren, cu condiția să fie respectate anumite reguli și condiții.

Aceste animale pot fi transportate în vagoanele de la clasa a doua. Cu condiția ca ceilalți călători să nu aibă obiecții.

În cazul în care există obiecții din partea altor pasageri, personalul de tren poate îndruma proprietarul și animalul către alte compartimente sau la capătul culoarului.

În cazuri excepționale personalul de tren poate interzice călătoria cu anumite animale de companie.

Cei care călătoresc cu animale de companie sunt obligați să păstreze curățenia pe întreaga durată a călătoriei. Și să dețină materiale de igienizare. În caz contrar, vor fi tratați conform reglementărilor legale în vigoare.

Bilet suplimentar pentru câinii de talie mare

În ceea ce privește costul unui bilet de tren pentru animalul de companie, regulile variază în funcție de mărimea acestuia.

Câinii de talie mică, pisicile și animalele mici ținute în brațe, precum și păsările mici în colivii nu necesită achitarea unei taxe suplimentare.

Pentru câinii de talie medie sau mare, este necesar să plătiți un bilet suplimentar. Reprezintă jumătate din prețul unui bilet CFR Călători la clasa a doua.

În concluzie, dacă doriți să călătoriți cu animalul dvs. de companie în trenurile din România, asigurați-vă că respectați regulile impuse de CFR pentru a asigura o călătorie sigură și confortabilă atât pentru voi, cât și pentru ceilalți pasageri, conform ziarulunirea.ro.