Sari la conținut
Home » Câinele tău este bătrân? Iată cum îl poți ajuta

Câinele tău este bătrân? Iată cum îl poți ajuta

Cățelul tău urinează în pat?

Câinele tău este bătrân? Atunci când câinele tău îmbătrânește și începe să se miște mai încet, să respire mai greu sau să ezite înainte de a urca scările, este momentul să te gândești să adaptezi mediul la nevoile lor. Cu cât te pregătești mai devreme, cu atât va fi mai ușor.

La ce fel de dificultăți trebuie să te aștepți să faci față?

Problemele pe care le dezvoltă în mod obișnuit câinii seniori includ:

Câinele tău este bătrân: Alunecatul pe podea

Câinele tău este bătrân: Câine zâmbitor
Câinele tău este bătrân: Câine zâmbitor care stă pe spate

Picioarele lor pot deveni slabe din cauza unei vechi leziuni sau a unei afecțiuni precum artrita.

Poți ajuta câinii cu picioarele din spate slabe să meargă pe suprafețe alunecoase (cum ar fi podelele din vinil sau lacuite) acoperind-le cu covoare. Sau adăugând covoare în zonele cu trafic intens.

De exemplu, pune un covor pe traseul pe care câinele tău senior obișnuiește să meargă pentru a ajunge la ușă. Lângă ușă, un covoraș pentru cățeluși poate fi util pentru a captura eventualele accidente de ultim moment.

Analizează, de asemenea, aranjamentul mobilierului tău pentru a vedea dacă poți îndepărta sau rearanja obstacolele și să îi oferi câinelui tău un traseu mai clar.

Probleme cu scările

Când articulațiile și coloana vertebrală încep să se rigidizeze, scările pot să le dea bătăi de cap. Dar acest lucru nu înseamnă că câinele tău nu va putea să se miște în restul casei tale.

Mulți proprietari folosesc rampe pentru a adapta casa și curtea, astfel încât câinele să scape de lupta cu scările. Mersul cu liftul, dacă stai la bloc, este soluția optimă. Iar dacă câinele tău călătorește de obicei în portbagajul mașinii, poți achiziționa o rampă auto pentru a-i îmbunătăți independența.

Câinele tău este bătrân: Artrita

Aceasta este o afecțiune foarte comună, iar greutatea suplimentară agravează starea.

Artrita este cauzată de deteriorarea cartilajului, care ar trebui să amortizeze articulațiile. Fără el, articulațiile devin inflamate și dureroase. Poți trata această inflamație cu medicamente și suplimente recomandate de veterinar.

Totodată, ia în considerare scurtarea plimbării zilnice a câinelui tău și achiziționarea unei paturi special concepute.

Adaptarea casei

Picioarele și ochii lor s-ar putea să fie tot mai slabe, dar dragostea noastră pentru ei a crescut și mai mult. Când vrei să le oferi câinelor tăi seniori cea mai bună viață în anii lor de bătrânețe, există multe modalități de adaptare a casei tale. Aceștia vor aprecia adaptările care îi vor ajuta să rămână independenți și mobili.

De exemplu, poți crea un spațiu sigur și securizat pentru câinele tău folosind un pat impermeabil. Un pat din spumă cu memorie oferă suport suplimentar pentru articulațiile obosite. Ridicarea patului (și a bolurilor de mâncare și apă) poate ajuta la reducerea efortului asupra coloanei vertebrale și picioarelor.

Dacă bănuiești că vederea câinelui tău senior nu mai este la fel de bună ca în trecut, ia în considerare adăugarea unei lumină cu senzor de mișcare pentru a-i ajuta să se deplaseze în timpul serii, recomandă fotp.com.