Sari la conținut
Home » Pisicile și bradul de Crăciun: Trucuri pentru sărbători fără evenimente

Pisicile și bradul de Crăciun: Trucuri pentru sărbători fără evenimente

Pisicile și bradul de Crăciun. Există mai multe modalități de a menține în siguranță pisicile și bradul de Crăciun. Cea mai bună opțiune,este să plasezi bradul într-o cameră pe care poți să o închizi atunci când nimeni nu supraveghează pisica ta. Astfel, poți să te asiguri că nu vei găsi surprize neplăcute când te întorci.

Dar dacă acest lucru nu este posibil, există și alte soluții:

  • Ancorează bradul de perete sau de tavan. Prin ancorarea lui cu fir de pescuit (nylon), poți face mult mai dificilă răsturnarea bradului de către pisică.
  • Investește într-un suport de brad rezistent. Găsește un suport pentru brad care poate gestiona greutatea și înălțimea bradului, chiar dacă este sub asaltul unei pisici care urcă pe el.
  • Eliberează zona de mobilier. O pisică poate folosi o masă, canapea sau bibliotecă din apropiere pentru a sări direct în brad.

Pisicile și bradul de Crăciun: Oprește ciugulitul acelor

Pisicile și bradul de Crăciun: Pisicuță care privește
Pisicile și bradul de Crăciun: Pisicuță care privește în gol uluită

Poți să pulverizezi ramurile cu un spray amar făcut amestecând ulei de citrice – sau suc proaspăt de lămâie – cu apă. Atenție! – unele pisici sunt mai sensibile la decât altele, deci va trebui să observi dacă spray-ul este suficient pentru a o ține departe.

Faptul că o pisică ronțăie din brad nu este doar o problemă enervantă, ci și o problemă de siguranță. Acele de brad sunt toxice dacă sunt ingerate. Mai ales dacă pe brad s-au pulverizat ignifuganți, conservanți sau orice alt tip de pesticide.

Ingerarea acelor de brad poate cauza leziuni hepatice sau chiar deces. Acele pot perfora intestinele, iar cele de la un brad artificial pot cauza ocluzii intestinale.

Și rășina de brad este toxică. La fel ca majoritatea conservanților pe care îi adăugi la apa bradului, pentru a ține mai mult. Poți acoperi rezervorul cu o plasă sau folie adezivă – cu partea lipicioasă în sus – pentru a o împiedica să aibă acces la apa bradului.

Cablurile electrice, o sursă de probleme

Spray-ul anti-ros ar trebui, de asemenea, aplicat pe cablurile de la luminile de Crăciun ale bradului pentru a descuraja ciugulirea lor. Iată și alte soluții practice:

Înfășoară cablurile strâns în jurul ramurilor pentru a limita piesele care atârnă sau sunt desprinse și care pot fi irezistibile pentru o pisică.

Alege lumini stabile – în loc de cele care clipesc sau luminează intermitent – pentru a reduce șansele ca pisica ta să vrea să se joace cu ele.

Acoperă cablurile care duc de la brad la priză. Trece-le pur și simplu printr-un tub gol de hârtie de bucătărie pentru a le proteja de o pisică jucăușă.

Dacă pisica ta are acces la brad când nu este nimeni acasă, asigură-te că verifici cablurile frecvent pentru eventuale daune cauzate de dinți sau gheare. Deconectează întotdeauna bradul atunci când nu este nimeni în preajmă pentru a-l supraveghea.

Dacă crezi că pisica ta ar putea să fi mușcat un cablu activ, verifică-i gura pentru semne de arsuri și caută păr și mustăți arse. Dacă bănuiești că a fost rănită, sună imediat veterinarul, recomandă hillspet.com.