Sari la conținut
Home » Cățeii sunt renumiți pentru faptul că ronțăie cablurile electrice. Măsurile de siguranță pe care trebuie să le luați

Cățeii sunt renumiți pentru faptul că ronțăie cablurile electrice. Măsurile de siguranță pe care trebuie să le luați

cățel care roade obiecte; sursă foto: E-vet.ro

Atunci când sunt pui, cățeii au tendința să roadă absolut tot ce le pică în cale, de la papuci, mobilier până la cabluri electrice. Ronțăirea cordoanelor electrice este cea mai frecventă cauză de electrocutare pentru câini.

Electrocutarea provoacă arsuri, tensiune arterială ridicată, leziuni cardiace și musculare. Mușcarea unui cablu electric este problemă comună, dar puteți lua măsuri de siguranță pentru a o preveni. Acest lucru este deosebit de important în cazul puilor. În plus, este o bună practică să luați măsuri pentru a evita pericolele de incendiu în casă.

Simptome cauze și tratament recomandate de medicul veterinar

Dacă observați simptome la câinele dumneavoastră mergeți la un medic veterinar pentru o diagnosticare și un tratament adecvat. Iată ce ar trebui să știți despre simptomele, cauzele și tratamentele pentru această afecțiune.

Electrocutarea prin mușcarea cablului electric produce în principal arsuri. Arsurile sunt, de obicei, în jurul zonei gurii. în plus, unele dintre celelalte simptome cele mai frecvente includ: Respirație foarte rapidă; dificultăți în respirație; pielea devine albastră; salivare excesivă; tuse; arsuri pe cerul gurii; probleme în încercarea de a înghiți.

Acest lucru implică adesea obiecte de uz casnic, cum ar fi cordoane de calculator, televizor și încărcător de telefon. Acest lucru se datorează faptului că încep să ias dinții câinelui sau este curios în legătură cu lumea din jurul său.

Tratament recomandat de veterinar

În primul rând, medicul veterinar va efectua o examinare fizică completă pentru câine. În al doilea rând, va întreba despre orice incident recent care ar produce o electrocutare. În al treilea rând, medicul veterinar va monitoriza inima patrupedului cu o electrocardiogramă.

Tratamentul pentru această afecțiune va depinde de simptomele și leziuni. În unele cazuri, se vor folosi fluide intravenoase. În alte cazuri, ar putea fi nevoie de oxigenoterapie. În general, se va folosi managementul durerii. Acest lucru poate implica tratarea și calmarea oricăror răni de arsură și utilizarea de medicamente pentru durere.

Ca întotdeauna, este important să urmați sfatul medicului veterinar în cazul în care acesta vă prescrie vreun medicament. Acest lucru înseamnă să respectați instrucțiunile privind doza și frecvența. În cele din urmă, este indicat să luați măsuri pentru a preveni o electrocutare înainte ca aceasta să se întâmple. Mai presus de toate, asigurați-vă că toate cablurile sunt înfășurate și nu sunt la îndemâna cățeilor, potrivit dogtime.com.