Sari la conținut
Home » Ce s-a întâmplat cu Max, câinele de război abandonat de ruși

Ce s-a întâmplat cu Max, câinele de război abandonat de ruși

Ce s-a întâmplat cu Max, câinele de război abandonat de ruși. Max, un Malinois belgian de trei ani care a fost abandonat de soldații ruși, a schimbat partea în război după ce a fost antrenat să înțeleagă comenzile ucrainene.

Câinele Max, antrenat să adulmece minele, lăsat în urmă

Câinele, pe nume Max, ajută acum forțele ucrainene să adulmece minele neexplodate după ce a fost readus la viață. Max era aproape de moarte și supraviețuia cu mâncare putrezită când a fost găsit în apropierea regiunii Mykolaiv. Câinele de război al forțelor speciale se afla cu armata rusă când au capturat un sat de lângă Marea Neagră, apoi a fost lăsat în urmă de trupele lui Vladimir Putin când s-au retras din zonă.

Povestea lui Max a fost distribuită pe Facebook-ul Gărzii Naționale a Ucrainei, de către Dmitro, un luptător al Gărzii Naționale, menționând că adorabilul câine aparținea forțelor lui Putin.

Ce s-a întâmplat cu Max, câinele de război abandonat de ruși

După ce Max a fost abandonat, o familie ucraineană locală l-a ajutat înainte de a-l preda forțelor țării. Max avea încă un guler de camuflaj folosit pentru câinii militari ruși atunci când a fost găsit.

Max, luptă acum alături de soldații ucrainieni

Dmitro a adăugat: „Max este într-o formă fizică excelentă. El cunoaște toate comenzile de bază. Până acum, el înțelege echipele doar în limba ocupanților, dar cursurile de limba ucraineană au început deja. De acum înainte, Max va servi părții noastre, apărând Ucraina și luptând împotriva Rusiei”.

Unul dintre tovarășii săi a spus că Max „a devenit un adevărat favorit printre gardieni”.

„Nu putem înțelege de ce rușii ar lăsa în urmă un animal atât de drăguț. Ucrainenii iubesc câinii, îi consideră parte a familiei”, a spus el.

Vorbind pentru Daily Star, un soldat al forțelor speciale britanice a remarcat că, în ciuda faptului că Malinois-ul este „extrem de loial”, Max a reacționat pozitiv la soldații ucraineni. „Max a fost convins că ucrainenii sunt acum noii lui stăpâni”, a explicat el, adăugând: „Malinois este aceeași rasă folosită de SAS și SBS. Sunt animale curajoase, foarte inteligente și atletice.”

Soldatul forțelor speciale și-a exprimat surprinderea că rușii ar lăsa în urmă un câine ca Max, menționând că aceștia sunt „un bun foarte prețuit”. El a comparat abandonul lui Max cu a lăsa în urmă un membru al familiei.