Sari la conținut
Home » Sterilizare gratuită pentru 2500 de câini. Costurile vor fi suportate în totalitate de autorități

Sterilizare gratuită pentru 2500 de câini. Costurile vor fi suportate în totalitate de autorități

sterilizare gratuită în Timișoara; primariatm.ro

Autoritățile din Timișoara au început campania de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună și metișilor. Costurile vor fi suportate în totalitate de Primăria Municipiului Timișoara. Campania este adresată doar persoanelor fizice care obțin venituri sub salariul mediu brut și care au domiciliul sau reședința pe raza orașului Timișoara.

Proprietarii animăluțelor care îndeplinesc condițiile amintite post suna la numerele de telefon dedicate pentru acest scop și anume 0256/969 interior 198 sau 0256/969 interior 102.

Sterilizare gratuită în Timișoara pentru 2500 de câini

Odată apelat numărul de telefon, solicitanții vor tasta interiorul 198 sau 102, fără a mai aștepta direcționarea prin centrală, după care, beneficiarii vor preciza numele, prenumele, adresa de domiciliu și nu în ultimul rând, numărul de telefon.

De asemenea, Primăria Municipiului Timișoara pune la dispoziția iubitorilor de animale și o adresă de e-mail prin care se poate solicita sterilizarea animalului de companie. Prin urmare un mesaj trimis la adresa [email protected], vă scutește de a mai aștepta la telefon.

Mesajul trebuie să conțină aceleași date: numele și prenumele proprietarului, adresa și numărul de telefon la care poate fi contactat. Programul este funcțional, primii doritori s-au înscris deja și urmează ca în cel mai scurt timp să primească detaliile necesare pentru stabilirea datei și a orei pentru programare.

 Potrivit buletindetimisoara.ro, solicitanții vor primi un bon de ordine, valabil timp de 60 de zile, interval în care se va realiza procedura medicală. Odată stabilită data, proprietarul se va prezenta la clinica veterinară cu următoarele documente:

cartea de identitate a proprietarului prin care se atestă că acesta are reședința sau domiciliul în Timișoara;

carnetul de sănătate al câinelui care atestă microciparea;

un document prin care să reiasă că veniturile salariale ale proprietarului nu sunt mai mari de decât salariul mediu brut potrivit legislației în vigoare ( adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere).

Cum vă puteți steriliza și microcipa animalul de companie în același timp

În situația în care patrupedul nu este microcipat, înregistrarea și individualizarea se poate efectua în ziua sterilizării, însă, costurile pentru microcipare vor fi acoperite de proprietarul animalului de companie.

Dar și în acest caz se aplică excepții, de exemplu dacă stăpânul obține venituri care nu-i pot permite achitarea costului microcipării, acesta poate fi suportat de una din organizațiile non-guvernamentale de protecție a animalelor care și-au asumat această sarcină.

Campania de sterilizare se va desfășura pe o perioadă de 24 de luni. Vor beneficia de sterilizare aproximativ 2500 de câini. Autoritățile speră că în acest fel numărul câinilor abandonați va scădea, iar iubitorii de animale le pot oferi o viață mai bună prietenilor cu patru picioare.