Sari la conținut
Home » Imagini șocante într-un adăpost public din Vaslui. Câinii au ajuns să se sfâșie între ei din cauza supraaglomerării

Imagini șocante într-un adăpost public din Vaslui. Câinii au ajuns să se sfâșie între ei din cauza supraaglomerării

Din cuprinsul articolului

Câinii au ajuns să se sfâșie între ei din cauza supraaglomerării, într-un adăpost public din Vaslui. Imaginile au fost surprinse cu ajutorul unei camere de supraveghere. Acestea suprind trei câini care atacă un al patrulea patruped, aproape că l-au sfâșiat de viu.

După câteva minute în care săracul cățel este atacat din toate părțile, apare și un angajat al adăpostului care le aruncă o găleată cu apă pentru a-i calma pe câini și a pune capat atacului.

Ulterior, îngrijitorul îl scoate pe câinele agresat de acolo și îl mută într-o cușcă separată. Spre norocul cățelului, incidentul s-a petrecut când încă mai era cineva pe acolo care a putut interveni la timp să îl salveze.

Incidentul nu ar fi singular

Incidentul s-a petrecut în urmă cu aproximativ o săptămână, însă nu ar fi singurul. Reprezentanții unei asociații de profil spun că de vină este supraaglomerarea adăpostului de câini.

Reprezentații asociației Last hope to Life au postat un mesaj pe pagina de facebook, însoțit de o filmare în care câinii au ajuns să se sfâșie între ei din cauza supraglomerării în adăpostul public din Vasluisunt surprinși cei trei câini care îl atacă pe al patrulea.

Aceștia precizează că este a doua zi în care are loc o astfel de întâmplare în adăpostul public din Vaslui. Totodată, ei afirmă că dacă nu se vor face adopții, fie câinii vor fi eutanasiați, fie se vor întâmpla zilnic astfel de cazuri, în care câinii să se sfâșie între ei.

„Este a doua zi în care vedem cum câinii se sfâșie între ei în adăpostul public din Vaslui. Adăpostul este supraaglomerat și dacă nu se vor face adoptii, ori vom asista cu toții la eutanasierea lor ori vom vedea în fiecare zi cum se sfâșie între ei. După apelul nostru disperat la adăpost, câinele a fost mutat în alt țarc.

Din fericire pentru el, era cineva acolo în acel moment, dar ce se întâmpla când toți pleacă acasă? Desi legea spune că adăposturile publice trebuie să aibî paznic la animale 24/24…Dar cine să aplice legea? DSV-ul? Politia animalelor?

Noi vom face săptămâna aceasta o cerere către ei în care le vom aduce la cunoștință faptul cî legea nu se respecta și vom acționa în consecință, adică in instanță!”, au spus reprezentanții „Last hope to Life”, o asociație din Vaslui care salvează patrupezii abandonați.