Sari la conținut
Home » Video. Peste 300 de animale fără stăpân au fost ridicate din adăposturi supraaglomerate și transportate cu avionul. Este unul dintre cele mai mari zboruri de salvare din lume

Video. Peste 300 de animale fără stăpân au fost ridicate din adăposturi supraaglomerate și transportate cu avionul. Este unul dintre cele mai mari zboruri de salvare din lume

Peste 300 de animale fără stăpân au fost salvate din adăposturile supraaglomerate, de pe străzi și din calea intemperiilor  care își fac apariția și amenință insula Puerto Rico, cum ar fi uraganele care produc dezastre de neimaginat.

Acțiunea s-a desfășurat la finele lunii trecute, când animalele au fost transportate din Puerto Rico în Statele Unite, în zonele New York și Maine, cu ajutorul grupurilor de protecție a animalelor de companie The Sato Project și Wings of Rescue.

„Suntem încântați să fim principala legătură de transport în acest impresionant efort de salvare de o zi, cu scopul de a ajuta la recuperarea a 300 de vieți și a aduce fericire și bucurie pentru nenumărate familii și persoane”, a declarat Ric Browde, președintele Wings of Rescue.

Imediat cum au aterizat, 60 de câini au fost deja adoptați

La sosirea în White Plains, New York, și Portland, Maine, 60 de câini au fost așteptați la aeroport de noi familii. Restul animalelor vor fi date spre adopție de către grupurile de salvare și adăposturile locale, potrivit unui comunicat de presă.

„Având în vedere că sezonul de vârf al uraganelor se apropie, eu și echipa mea suntem determinate să transportăm cât mai multe dintre aceste animale de pe insulă, cât timp este încă sigur să zburăm”, a declarat Chrissy Beckles, fondator și președinte al The Sato Project.

Această acțiune uriașă de salvare nu ar fi fost posibilă fără o bună colaborare între parteneri

Ea a adăugat: „Suntem foarte recunoscători partenerului nostru de transport, Wings of Rescue, tuturor partenerilor noștri din adăposturi și salvări și donatorilor. Această acțiune de anvergură nu ar fi fost posibilă fără multă muncă și colaborare. Împreună, oferim o a doua șansă la viață pentru 300 de animale merituoase”.

Puerto Rico se află în prezent într-o criză a animalelor fără stăpân, cu un număr estimat de 500.000 de câini fără adăpost pe străzi și o rată de eutanasiere în adăposturi între 94 și 96%, se arată în comunicat.

Grupurile de protecție a animalelor de companie The Sato Project și Wings of Rescue au făcut echipă cu Tito’s Handmade Vodka pentru a salva 165 de câini și 135 de pisici de pe străzile din Puerto Rico și din adăposturile supraaglomerate pentru animale de pe insula, în total 300 de animale fără stăpân.

O asociație parteneră va livra animăluțelor mii de kg de hrană

Pe lângă salvarea animalelor, Wings of Rescue va livra, de asemenea, peste 2.000 de kilograme de hrană pentru câini și pisici donată de compania de produse pentru animale de companie cu ajutorul abonamentului BarkBox. The Sato Project va distribui mâncarea către adăposturi, salvatori independenți și proprietari de animale de companie aflați în nevoie.

Fondurile pentru acest proiect au fost donate de Tito’s Handmade Vodka prin intermediul programului Vodka for Dog People al companiei de băuturi spirtoase. Printre câinii care au fost transportați se numără și unul pe nume Tito, un cățeluș de rasă mixtă salvat din Puerto Rico, care este acum mascota „zborurilor pentru libertate”.

„Tito’s Handmade Vodka este hotărâtă să îi ajute pe prietenii noștri blănoși să găsească siguranța în detrimentul adăposturilor supraaglomerate și a posibilelor uragane din Puerto Rico”, a declarat Beth Bellanti Pander, managerul programului Tito’s Vodka for Dog People.

Ea a adăugat: „Wings of Rescue și The Sato Project au un impact uriaș în salvarea animalelor și suntem recunoscători că le susținem misiunile. După mulți ani de colaborare, abia aștept să mă urc în primul meu zbor de transport cu un cățeluș pe nume Tito și cu prietenii săi și să îi aduc cu un pas mai aproape de a-și găsi un cămin pentru totdeauna”.

Cel mai mare zbor de salvare din lume a avut loc la finele lui 2020

Atunci au fost salvate din Hawaii 600 de animale de companie, câini și pisici, care au zburat spre SUA cu scopul de a fi adoptate. A fost considerat cel mai mare zbor de salvare a animalelor din istorie, potrivit agenției de gestionare a urgențelor din Hawaii, potrivit CNN.

Scoaterea unui număr atat de impresionant de animale de companie nu a fost o misiune ușoară. A fost nevoie de coordonare pentru realizarea transportului aerian, cu sprijinul Asociației Medicale Veterinare din Hawaii.