Categories: Lumea animalelor

Ce este pseudogestația și cum îți poate afecta câinele?

Ce este pseudogestația și cum îți poate afecta câinele? Comportamentul aparent bizar al unei cățelușe poate fi cauzat de pseudogestatie, o stare fiziologică în care femela începe să se creadă mamă, chiar dacă nu a avut o împerechere cu un mascul.

Această afecțiune este adesea întâlnită la Terrieri, în special la cei cu păr sârmos, și este mai frecventă în rasele cu temperament nervos.

Ce este pseudogestația și cum îți poate afecta câinele?

Primele semne ale pseudogestatiei apar în jurul zilei în care femela ar fi trebuit să nască, dacă ar fi fost gestantă. Ea devine agitată, nervoasă și poate sape gropi aparent fără un motiv clar.

Aceste comportamente pot fi însoțite de secreție de lapte la nivelul mameloanelor. Și de o tendință de a aduna jucării, tratându-le ca pe niște pui imaginari. Unele femele pot deveni agresive dacă încercați să luați aceste jucării.

Deși este o problemă la limita dintre boală și sănătate, pseudogestatia poate avea un impact semnificativ asupra comportamentului cățelușei și a stăpânului său.

Acordați mai multă atenție cățelușei în timpul perioadelor petrecute în casă

În plus față de tratamentul recomandat de medicul veterinar. Există anumite conduite pe care stăpânul le poate adopta pentru a facilita perioada dificilă prin care trece cățelușa:

Plimbări lungi: Plimbările zilnice, de preferință de câteva ore, pot ajuta la eliberarea stresului și la relaxarea cățelușei. Este recomandat să explorați locuri noi pentru a-i oferi o varietate de stimuli.

Atenție sporită: Acordați mai multă atenție cățelușei în timpul perioadelor petrecute în casă. Implicați-vă în jocuri interactive și creați activități care să o distragă de la comportamentele nedorite.

Ascunderea jucăriilor: Gradat, îndepărtați jucăriile pe care le consideră puii săi și ascundeți-le astfel încât să nu le poată găsi. Evitați să-i arătați aceste obiecte în timpul jocului, pentru a nu intensifica obsesia.

Contact cu alți câini: Încurajați interacțiunea cu alți câini în parcuri sau în alte medii sigure. De ce? Pentru a-i oferi oportunitatea de socializare.

Activități de joc interactive: Creați jocuri interactive care să o implice și să o distragă, încercând să evitați utilizarea jucăriilor pe care le consideră puii săi.

Este important să rețineți că cățeaua poate manifesta unele comportamente agresive în această perioadă, dar înțelegerea și răbdarea din partea stăpânului sunt esențiale.

O abordare echilibrată, împreună cu recomandările medicului veterinar, va contribui la facilitarea acestei perioade pentru cățelușă și stăpân, conform eva.ro.

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

3 săptămâni ago

O pisică mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi…

4 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

4 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

o lună ago

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale…

o lună ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

o lună ago

Parteneri

  • EVZ

  • EVZ

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL

  • EVZ