Sari la conținut
Home » Caz șocant de tortură a unor pisici în județul Constanța! Poliția Animalelor a deschis o anchetă

Caz șocant de tortură a unor pisici în județul Constanța! Poliția Animalelor a deschis o anchetă

Caz șocant de tortură a unor pisici în județul Constanța! Poliția Animalelor a deschis o anchetă.

Localitatea Poarta Albă din județul Constanța este locul unui eveniment tragic!

Mai multe feline au fost rănite cu obiecte ascuțite în localitatea Poarta Albă din Județul Constanța. Se pare că una dintre pisici a murit deja, un alt animal este rănit și a fost transportat la veterinar pentru a primi ajutor de specialitate.

O bătrână din Constanţa şi-a găsit pisicile cu săgeţi înfipte în ele, cel mai probabil provenind de la o arbaletă.

Polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept și rănirea sau schingiuirea animalelor.

Într-un interviu acordat digi24.ro, președintele asociației Animal Society, Anca Tomescu, a declarat că se așteaptă la o mai mare implicare din partea nou înființatei structuri a Poliției Animalelor:

„Până să ajungem la pedepse mult mai aspre, mi-aș dori să văd puse în practică pedepsele care există la ora actuală, adică mi-aș dori să vad mai multă implicare a Poliției, privind aceste acte de cruzime, și mi-aș dori să văd Poliția Animalelor, proaspăt înființată, în acțiune. O astfel de faptă, pentru orice om normal la cap, este văzută într-un mod negativ, condamnată, de neacceptat. Însă, lăsând la o parte acest aspect, care ne deranjează la aspect de individ, să ținem cont că avem niște legi pe care trebuie să le punem în practică, și pe care trebuie să le vedem din ce în ce mai des aplicate, pentru că cruzimea față de animale nu este ceva nou la noi în țară. Mai mult, pentru cei care ucid sau rănesc animale cu intenție, instanța poate impune agresorului să nu mai dețină animale timp de cinci ani. Eu consider că aceste pedepse trebuie puse în practică urgent, Poliția să își facă datoria. Să nu uităm că cine rănește un animal, poate răni un om”, a declarat aceasta.