Caz înfiorător în Vaslui. O porcină gestantă a sfârșit în chinuri groaznice, după ce un bărbat ar fi înjunghiat animalul cu o secure.

„Pe 23 februarie 2016, în jurul orei 19:30, inculpatul V.P. a înjunghiat cu o secure o porcină gestantă aparţinând persoanei vătămate, E.M., provocându-i decesul”, au precizat anchetatorii.

O femeie din satul Siliștea, județul Vaslui, a lăsat liberi mai mulţi porci în curte, iar scroafa gestantă care se pregătea să nască a ieşit afară într-un moment de neatenţie al proprietarei.

Un agent de Poliţie a constatat că în spatele grădinii, la graniţa cu terenul inculpatului, se afla o scroafă tăiată pe spate.

„Potrivit mărturiilor, se vedea cum mişcă puii de porc în burta femelei, prin mişcări necontrolate ale burţii. Vecina lui V.P. i-a spus agentului că scroafa ei fusese tăiată de bărbat.

Mai mult, un martor, M.M., ginerele părţii vătămate, a susţinut că l-ar fi văzut pe V.P. cum ar fi mers cu securea şi de peste gard ar fi lovit o singură dată cu tăişul, iar scroafa a mai mers câţiva metri şi a murit”, notează bzi.ro

În acest caz, magistraţii din cadrul Judecătoriei Bârlad au dispus achitarea lui Vasile Petcu.

„În mod inexplicabil, conform procesului-verbal de sesizare, cercetarea la faţa locului a fost instrumentată cu o procedură minimală, fără fotografierea şi ridicarea în vederea expertizei a corpului delict, fară fixarea urmelor mijloacelor materiale de probă, a produsului infracţiunii care există în materialitatea sa, animalul — porc — fiind ulterior tranşat de persoana vătămată şi dat altor animale conform propriilor declaraţii, fiind încălcate astfel reguli procedurale specifice reglementate de dispoziţiile Codului de procedură civilă.

La audieri, bărbatul a negat comiterea faptei deşi situaţia era evidentă şi fusese constatată.

Cazul a ajuns la Curtea de Apel laşi să analizeze cazul celui acuzat că a înjunghiat scroafa gestantă.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da