Sari la conținut
Home » Cauzele respirației urât mirositoare la câini. Află mai multe despre cum poți elimina halena

Cauzele respirației urât mirositoare la câini. Află mai multe despre cum poți elimina halena

câini și problema dentară

Respirația urât mirositoare este unul dintre cele mai frecvente simptome la câini. Cel mai adesea apare la câinii adulți sau seniori, dar și cățeii pot avea respirație urât mirositoare! Aflați mai multe despre respirația urât mirositoare la câinii bătrâni în articolele noastre.

Mai jos, vom trece în revistă cauzele comune ale respirației urât mirositoare la căței, cum să stopăm respirația urât mirositoare și vom analiza produsele pe care le puteți folosi pentru a face respirația urât mirositoare a cățelului dumneavoastră mai bună.

De ce au respirația urât mirositoare cățeii?

Ingestia de chestii urât mirositoare. Cățeii explorează lumea cu gura și pot mesteca și/sau ingera lucruri pe măsură ce explorează. Acest lucru este valabil mai ales în cazul cățeilor cărora le ies dinții între 8 săptămâni și 6 luni.

Cățelușii pot ingera lucruri urât mirositoare și, uneori, puturoase, care pot provoca respirație urât mirositoare. Printre exemple se numără animalele moarte pe care le pot găsi în curte, mulci, compost, gunoaie și/sau mâncare stricată.

Cățeii pot ingera obiecte nedigerabile care pot duce la probleme care cauzează respirația urât mirositoare. Obiectele ingerate pot rămâne blocate în stomac și în tractul intestinal, ceea ce poate provoca vărsături și halenă. Un abces dentar este o infecție dentară în jurul dintelui care poate provoca respirație urât mirositoare. Deși este mai puțin frecventă la căței, este posibil să aveți un dinte infectat la orice vârstă.

Ulcerații și infecții orale

Ulcerele din gură pot apărea de la un cățeluș care ingerează sau linge substanțe caustice. Deoarece cățeii sunt curioși, aceștia intră în mod obișnuit în lucruri care cauzează expunerea la substanțe chimice care pot duce la ulcerații și infecții orale.

Printre substanțele caustice pe care un cățeluș le poate linge sau mesteca se numără substanțele chimice de curățare, săpunul și detergenții, dozele de detergent de rufe sau de vase și potpourri lichid. Acești agenți pot provoca ulcerații orale și infecții care cauzează respirație urât mirositoare la câini.

Pneumonia și infecțiile traheei pot provoca respirație urât mirositoare. Aceasta poate fi vizibilă mai ales în timpul expirației (expirării) și al tusei. Unele oase administrate cățeilor se pot rupe și se pot sparge provocând traume la nivelul țesuturilor bucale.

Alte cauze a respirației urât mirositoare

De asemenea, oasele pot rămâne blocate în cerul gurii sau în jurul dinților inferiori și al maxilarului. Acest lucru poate provoca traume ale țesuturilor, o infecție și un miros urât. Probleme digestive. Unii căței pot avea probleme digestive subiacente care pot duce la apariția respirației urât mirositoare.

Există cauze suplimentare ale respirației urât mirositoare la câini care nu apar în mod obișnuit la căței, dar care sunt comune la câinii adulți. Acestea pot include boli precum boala gingivală, boala parodontală, tumori orale, cancer pulmonar, boli renale și diabet necontrolat (cetoacidoză diabetică). Unii proprietari de animale de companie descriu chiar respirația câinelui lor ca având un miros urât de tip pește.

Cum să elimini respirația urât mirositoare la căței

Spălați acești dinți. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta respirația urât mirositoare la căței este să le spălați dinții. Faceți din periaj o experiență pozitivă. Alegeți o periuță de dinți aprobată de medicul veterinar și o pastă de dinți veterinară care are o aromă atrăgătoare pentru cățelul dumneavoastră. Începeți încet, atingând ușor dinții și gingiile cățelușului dvs. și recompensându-l cu laude pentru comportamentul pozitiv.

Periajul dinților cățelului dumneavoastră va ajuta la îndepărtarea tartrului și la reducerea respirației urât mirositoare. Aflați mai multe despre Cum să periați dinții câinelui dumneavoastră și despre produsele dentare pentru câini.

Oferiți jucării de mestecat sigure. Asigurați-vă că cățelul dvs. are o mulțime de jucării de mestecat sigure care nu pot fi ingerate. Unii căței mestecă și ingerează jucării, ceea ce poate duce la o obstrucție a stomacului sau a intestinelor care poate pune viața în pericol. Asigurați-vă că toate jucăriile sunt potrivite pentru mărimea cățelușului dumneavoastră și că nu prezintă pericol de sufocare.

Remedii naturale pentru a elimina halena câinilor

Ierburi. O modalitate naturală de a ajuta la împrospătarea respirației urât mirositoare a cățelușului dumneavoastră este de a oferi ierburi. Puteți adăuga ½ linguriță de frunze proaspete de mentă, pătrunjel sau coriandru tăiate în mâncarea cățelului dumneavoastră sau puteți oferi ierburile ca răsfăț. De asemenea, puteți face un „ceai” pe care îl puteți adăuga în apa de băut.

Apă. Oferiți apă proaspătă și curată cățelușului dumneavoastră în fiecare zi. Frecați vasul de apă cel puțin o dată pe săptămână cu un detergent ușor și clătiți bine pentru a elimina bacteriile. Alege cu grijă mâncarea cățelului tău. Hrăniți-l cu o dietă de înaltă calitate formulată pentru căței. Asigurați-vă că hrana pe care o dați nu este expirată. Închideți pungile deschise sau depozitați hrana într-un recipient sigilat. Spălați zilnic toate bolurile de mâncare, potrivit petplace.com.