Sari la conținut
Home » Rase de câini care au făcut istorie. Episodul 1: Dogue de Bordeaux

Rase de câini care au făcut istorie. Episodul 1: Dogue de Bordeaux

sursă foto. promovaremagazinonline.com

Cu o expresie serioasă, o constituție musculară și un cap masiv, Dogue de Bordeaux (DDB) este o rasă impresionantă. Dar este, de asemenea, un companion iubitor și devotat. Iată ce trebuie să știți despre această rasă de câini.

Acest câine este un companion excelent, profund devotat stăpânilor săi. Sunt calmi, afectuoși, docili și stabili. De asemenea, au un instinct de protecție și își păzesc familia cu curaj.

1 Dogue de Bordeaux poate fi încăpățânat

Împreună cu acest temperament calm vine și încăpățânarea și încrederea în sine. Socializarea, răbdarea și antrenamentul cu întăriri pozitive sunt foarte utile.

Este recomandat să începi să lucrezi cu câinele tău de timpuriu. La urma urmei, este mai ușor să dresezi un cățeluș decât un Dogue de Bordeaux adult care poate fi mai mare (și cu siguranță mai puternic) decât tine.

3. Salivează

Nu, chiar salivează cu adevărat, cu adevărat! Oricine trăiește cu un Dogue de Bordeaux se familiarizează rapid cu șiruri de salivă care acoperă mobila, podelele și pereții. Dar să-i cunoști înseamnă să-i iubești, cu salivă cu tot.

4. Câinii din rasa Dogues de Bordeaux nu sunt mici

Conform standardului rasei AKC, câinii masculi trebuie să măsoare între 23-1/2 și 27 de centimetri la greabăn și să cântărească cel puțin 40-50 kilograme, în timp ce câinii femele trebuie să măsoare între 23 și 26 de centimetri la greabăn și să cântărească cel puțin 40 de kilograme.

5. DDB au jucat în filme și la televizor

Un DDB a jucat alături de Tom Hanks în comedia „Turner & Hooch” din 1989. În serialul Disney+ din 2021 cu același nume, cinci Dogues de Bordeaux (Arnie, Hammer, Obi, Cyd și Mya) au avut propriile roluri principale.

6. Un profesor de franceză a ajutat la resuscitarea rasei

În secolul XX, un profesor francez pe nume Raymond Triquet s-a îndrăgostit de Dogue de Bordeaux.
El a observat asemănarea câinelui cu un leu și a decis să ajute la reînvierea acestei rase de câini rară. Printre câinii pe care i-a crescut s-a numărat influentul Mowgli de la Maison des Arbres. De asemenea, a contribuit la definirea standardului rasei.

7. AKC a recunoscut rasa în 2008

Dogue de Bordeaux a primit recunoașterea AKC în 2008. Acest membru al Grupului de Lucru a devenit a 158-a rasă care a intrat în aceste rânduri.