Sari la conținut
Home » Cauze pentru care pisica nu mai mănâncă. Sfaturile și indicațiile medicului veterinar

Cauze pentru care pisica nu mai mănâncă. Sfaturile și indicațiile medicului veterinar

cupisici.ro

Pierderea poftei de mâncare poate apărea din multe cauze, inclusiv din cauza bolii și a stresului. Dacă pisica dumneavoastră nu mănâncă așa cum o face în mod normal, consultați imediat clinica veterinară, deoarece perioadele de consum redus de hrană pot avea efecte negative asupra sănătății pisicii.

Chiar și perioadele scurte în care mănâncă mai puțin (trei zile sau mai mult) pot avea efecte semnificative asupra recuperării în urma unei boli, a vindecării rănilor și a sistemului imunitar, iar pisicile sunt, de asemenea, vulnerabile la probleme hepatice cauzate de lipsa de hrană (lipidoză hepatică).

Spre deosebire de câini, care pot face față perioadelor de consum redus de hrană, pisica trebuie să fie tratată prompt pentru a le îmbunătăți apetitul sau, în unele cazuri, poate fi plasat un tub de alimentare pentru a le furniza hrană cât timp nu au chef să mănânce. De asemenea, pot fi administrate medicamente pentru a stimula apetitul.

Cauze pentru care pisica nu mai mănâncă

Există multe cauze ale reducerii apetitului, iar acestea includ orice boală care provoacă greață (senzație de rău) sau durere, de exemplu. De asemenea, o pisică poate mânca mai puțin dacă este deshidratată sau constipată. Schimbările bruște în dieta lor sau stresul de acasă (de exemplu, introducerea unui nou animal de companie sau a unei noi pisici în cartier) pot, de asemenea, să facă ca o pisică să nu mai mănânce.

În cazul în care a fost exclusă o boală, sau dacă pisica se recuperează după o intervenție chirurgicală sau a fost stresată, de exemplu, pot fi folosite anumite tehnici pentru a o tenta să mănânce, deși, dacă metodele eșuează, trebuie să se apeleze imediat la un sfat veterinar.

Sfaturile și indicațiile includ:

Evitați să oferiți mai multe tipuri de hrană deodată, acest lucru poate fi copleșitor pentru pisică.
Nu încercați să oferiți o dietă de tip „pe bază de rețetă” atunci când o pisică nu se simte bine și nu mănâncă prea mult; dacă trebuie să mănânce pe termen lung, aceasta o poate descuraja; pisica poate fi trecută la o astfel de dietă atunci când se simte mai bine.

Oferiți dulciuri sau alimente cu miros puternic, cum ar fi peștele sau puiul, dacă medicul veterinar vă permite acest lucru, pentru a încuraja pisicile să înceapă să mănânce, ținând cont de faptul că aceasta nu este o modalitate completă din punct de vedere nutrițional de a hrăni o pisică.

Alimentele pot fi ușor încălzite pentru a elibera aroma. Opusul poate fi valabil pentru pisicile grețoase, unde ar trebui evitate aromele puternice și se recomandă hrănirea cu o porție mică de hrană normală la temperatura camerei sau ușor răcită.

Nu oferiți alimente umane, cum ar fi alimentele pentru copii sau sosurile, deoarece acestea pot conține ceapă care poate fi toxică pentru pisici. Hrăniți pisicile în zone liniștite, departe de agitația unei case aglomerate, de ferestrele mari sau de mașinile de spălat zgomotoase, de exemplu. Multor pisici nu le place să mănânce lângă alte pisici, de exemplu, potrivit icatcare.com.