Sari la conținut
Home » Cât costă o echipa de câini-politiști să detecteze droguri. Suma e uriașă

Cât costă o echipa de câini-politiști să detecteze droguri. Suma e uriașă

Cât costă o echipa de caini-politiști să detecteze droguri. Suma e uriașă

Câinii sunt o bună ”armă” în lupta polițiștilor cu traficanții de droguri. Animalele sunt pregătite ani de zile pentru a-i depista pe cei ce încearcă să vândă stupefiante. Iar o echipă de câini-polițiști costă 1.25 milioane de lire. Această sumă a fost achitată de căpeteniile unui aeroport din Marea Britanie.

O inspectie efectuata la Politia de Frontiera a aeroportului Manchester, Anglia, a relevant faptul ca intr-un interval de șapte luni, șase caini au ajutat autoritatile vamale sa confiste 46 de kilograme de tigari si 181 de kilograme de carne, dar nu au reusit sa identifice niciun drog de mare risc, deși acesta era principalul lor obiectiv. Asta înseamnă că traficanții de droguri nu mai transportă ”marfa” de mare risc pe calea aerului.

Nu orice rasă de câine are mirosul suficient de fin pentru a deveni câine antidrog. Animalele preferate pentru meseria de câine-polițist sunt cele din rasa Beauceron, Ciobănesc german sau Retriever. Trebuie menționat faptul că mirosul câinilor este de mii de ori mai puternic decât al omului și acest lucru se datorează faptului că animalele au peste 220 de milioane de receptori olfactivi, în timp ce oamenii au doar 5 milioane.