Lumea animalelor

Captură record pentru patru vânători. Au prins un aligator de 400 kg

Patru vânători de aligatori din Mississippi au avut parte de o captură record.. Au prins o reptilă, mai excact un aligator care cântărește peste 800 de kilograme și măsoară 4 metri lungime.

Departamentul pentru viață sălbatică, pescuit și parcuri din Mississippi a recunoscut sâmbătă, 26 august, într-o postare pe Facebook, captura celor patru vânători ca fiind noul record de stat pentru cel mai lung aligator mascul recoltat.

Captură record pentru patru vânători; sursă foto: Fox News

Captură record pentru patru vânîtori

„Aligatorul a măsurat 14 picioare și 3 centimetri lungime (n.r. echivalentul a 4 ,5 metri), cu o circumferință a burții de 66 de centimetri și o circumferință a cozii de 46,5 centimetri.”, se arată în anunțul departamentului american transmis pe Facebook.

Will Thomas, unul dintre cei patru vânători, s-a alăturat emisiunii „Fox & Friends” marți, 29 august, pentru a discuta despre aligatorul record pe care el și tovarășii săi l-au prins cu undița și mulineta.

Grupul a plecat vineri seara la vânătoare de aligatori în râul Yazoo. Le-a luat șapte ore să prindă aligatorul de 4,5 metri, potrivit lui Thomas.

Aligatorul capturat avea peste 4, 5 metri

„L-am văzut la începutul serii. Nu știam despre el anterior. Știam că ne aflam într-un loc bun și, astfel, am cam cercetat înainte de a se întuneca. Unul dintre membrii echipei, Joey Clark, a fost primul care a observat acest aligator. Și știam că avea cel puțin 4,5 metri. Dar abia mult mai târziu… în dimineața următoare ne-am dat seama că ar putea fi un potențial record de stat”, a spus Thomas.

Thomas a declarat că nu este sigur de vârsta pe care o avea aligatorul înainte de a fi recoltat, dar ar presupune că acesta avea cel puțin 40 de ani. Aligatorul a fost dus sâmbătă la Red Antler Processing din Yazoo City, Mississippi. Fotografiile cu aligatorul care a bătut recordul arată că capul reptilei părea să fie la fel de mare ca trunchiul unui om.

Carnea aligatorului a fost donată

Thomas și tovarășii săi de vânătoare au donat carnea de aligator statului Mississippi. Carnea se pare că este pregătită pentru a fi distribuită în adăposturi alimentare.

„Cred că au fost donate 380 de kilograme de carne”, a declarat Thomas în timpul interviului. Acesta bănuiește că aligatorul va duce la „o mulțime de piele”, având în vedere mărimea reptilei. Thomas a declarat pentru „Fox & Friends” că vânătoarea de aligatori o activitate populară pentru sportivii din Mississippi.

„Este un fel de cultură aici jos. Să ieși și să faci acest gen de lucruri. Și cu siguranță nu suntem singurii care o fac și probabil că nu suntem cei mai buni la asta, dar sunt mulți oameni aici care fac asta și este foarte distractiv”, a continuat Thomas”.

Recordul anterior al statului pentru cel mai lung aligator mascul recoltat din apele publice a fost stabilit la 28 august 2017. Recordul de cel mai lung aligator femelă recoltat din stat este stabilit la 3,5 metri și 5 centimetri.

Recent Posts

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

15 ore ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

o zi ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

o zi ago

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci! Acestea sunt câteva sfaturi adunate de la…

o zi ago

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și el alături de acesta

Devotamentul câinilor. Un câine nu vrea să-și lase stăpânul la spital fără să fie și…

o zi ago

Cât de des pot fi spălate pisicile

Cât de des pot fi spălate pisicile în condițiile în care se știe că pisicilor nu…

2 zile ago

Parteneri