Sari la conținut
Home » Când este prea cald pentru câini? Măsuri de precauție în funcție de rasa animalului de companie

Când este prea cald pentru câini? Măsuri de precauție în funcție de rasa animalului de companie

Oamenii pot purta mai puține haine și țesături mai ușoare pentru a evita să se supraîncălzească, dar câinii nu sunt capabili să își dea jos blana pentru a se răcori.

Este important ca stăpânii de câini să știe când este prea cald pentru câinele lor să stea afară, precum și să recunoască semnele de supraîncălzire. Insolația este o preocupare serioasă la câini și poate duce la moarte dacă este ignorată. Cel mai bine este să luați măsuri de precauție ori de câte ori este posibil.

Ce temperatură este prea caldă pentru câini?

La fel ca unii oameni, unii câini se pot adapta în timp la expunerea la temperaturi mai ridicate, dar dacă afară sunt peste 25 de grade Celsius, ar trebui să vă gândiți dacă animalul de companie este sau nu afectat de căldură.

Temperaturile de pe trotuare pot fi mult mai ridicate decât cele din aer dacă sunt în lumina directă a soarelui, fără vânt și cu o umiditate scăzută, astfel încât pot apărea arsuri la nivelul tălpilor chiar dacă aerul nu pare atât de fierbinte.

Umiditatea ridicată și temperaturile de 35 de grade sau mai mari pot cauza probleme dacă animalul de companie se află afară la soare pentru perioade lungi de timp, mai ales dacă face exerciții fizice. Per total, cu cât este mai multă umiditate, cu atât căldura trebuie să fie mai scăzută pentru a vă afecta negativ câinele.

Câinele dumneavoastră ar putea fi capabil să reziste la temperaturi mai ridicate și la o umiditate mai mare dacă doar stă afară, dar dacă mergeți la o plimbare sau la o alergare, va trebui să monitorizați îndeaproape dacă câinele dumneavoastră se încălzește sau nu prea tare. Dacă este prea cald pentru tine să stai confortabil în soare, atunci cu siguranță este prea cald pentru câinele tău.

Cum să vă dați seama dacă este prea cald pentru animalul de companie

Deoarece nu există o regulă dură și rapidă în ceea ce privește cât de cald este prea cald pentru câinele tău, ar trebui să fii bine versat în ceea ce privește modul în care să îți dai seama dacă câinele tău se supraîncălzește. Gâfâitul excesiv, salivarea, letargia, vărsăturile, diareea, setea crescută și gingiile și limba de culoare roșie aprinsă sunt primele semne că câinele dumneavoastră este prea cald.

Pe măsură ce temperatura corpului lor continuă să crească, pot apărea poticneli, colaps, inconștiență și chiar convulsii. Dacă se întâmplă acest lucru, solicitați imediat asistență veterinară. Urmărirea acestor simptome vă poate ajuta să decideți dacă trebuie să vă duceți câinele într-un mediu mai răcoros sau dacă poate rămâne afară.

Apa și umbra le vor permite atât câinilor mari, cât și celor mici să reziste la temperaturi mai ridicate pentru perioade mai lungi de timp, dar ar trebui totuși să monitorizați semnele de supraîncălzire și să solicitați medicul veterinar dacă este necesar.

Factori de risc pentru supraîncălzire în funcție de rasă

Cu excepția cazului în care este o rasă gigantică, mărimea câinelui dumneavoastră nu joacă un rol foarte important în ceea ce privește capacitatea acestuia de a rezista sau nu la temperaturi ridicate, dar poate avea totuși un mic efect.

În mod obișnuit, câinii mai mici sunt capabili să tolereze temperaturi mai ridicate în comparație cu cei mai mari, dar există câteva excepții.

Dacă un câine de orice mărime este obez, foarte tânăr, în vârstă sau este o rasă brahicefalică, îi va fi mai greu la căldură, indiferent de mărimea sa. În plus, câinilor cu blană mai groasă le va fi mai greu să se răcorească în comparație cu un câine cu blană scurtă sau subțire, potrivit thesprucepets.com.