Sari la conținut
Home » Cămila este una dintre cele mai fascinante și versatile animale. Cât costă una?

Cămila este una dintre cele mai fascinante și versatile animale. Cât costă una?

Top 6 animale care pot supraviețui fără apă

Cămila este una dintre cele mai fascinante și versatile animale, iar mulți oameni se întreabă cât costă și cum să o îngrijească. Prețul unei cămile variază considerabil în funcție de mai mulți factori.

De exemplu  rasa, sexul și locația geografică în care este achiziționată. În cele ce urmează, vom explora acest subiect mai detaliat.

Cămila este una dintre cele mai fascinante și versatile animale

Prețul unei cămile și sursele de achiziționare:

 1. Variabilitatea prețului: Prețul unei cămile poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori. De exemplu, cămilele pot fi găsite la prețuri cuprinse între 80 și 20.000 de euro, sau chiar mai mult. Există chiar cămile de lux, care pot atinge prețuri de peste 50 de milioane de euro.
 2. Factori care influențează prețul:
  • Rasa: Există mai multe rase de cămile, cum ar fi cămilele bactriene și cele dromadere. Cămila bactriană, care are două cocoșe, poate fi mai scumpă decât cea dromaderă, care are un cocoș.
  • Sexul: Masculii și femelele pot avea prețuri diferite, deoarece pot fi folosiți în scopuri diferite, precum reproducția sau transportul.
  • Zona geografică: Prețurile cămilelor pot varia în funcție de țara sau regiunea în care sunt achiziționate.
 3. Exemple de prețuri în diverse locuri:
  • În SUA, prețul unei cămile se situează de obicei între 5.000 și 20.000 de dolari.
  • În Australia, cămilele sunt mai accesibile, cu prețuri între 500 și 3.500 de dolari australieni.
  • În Orientul Mijlociu, prețurile pot varia între 315 și 2,7 milioane de dolari, în funcție de țară. Cea mai scumpă cămilă din lume a fost vândută în Kuwait pentru aproximativ 53 de milioane de dolari.

Prețurile pentru cămile variază între 2.000 și 12.000 de dolari

Dacă sunteți interesat să cumpărați o cămilă, Egiptul poate fi o opțiune mai accesibilă. Aici, prețurile pentru cămile variază între 2.000 și 12.000 de dolari. Puii de cămilă pot fi găsiți cu prețuri începând de la 315 dolari, în timp ce cămilele adulte costă în jur de 1.900 de dolari.

Îngrijirea unei cămile este relativ simplă, deoarece aceste animale sunt considerate sensibile și docile. Cu toate acestea, există câteva aspecte de luat în considerare:

 • Asigurați-vă că dispuneți de spațiul necesar pentru ca cămilele să se miște liber.
 • Este recomandat să achiziționați cel puțin două cămile, deoarece preferă să trăiască în grupuri.
 • Evitați să le țineți în apropierea cailor, deoarece aceștia se pot speria și pot deveni agresivi.

Cămila are o dietă variată, care include ierburi uscate, ramuri, cactuși, semințe și cereale, adaptată la mediul lor de origine, desertul. Cu o atenție adecvată, o cămilă poate să fie o adiție fascinantă la gospodărie sau poate fi folosită în scopuri diverse, de la transport la producția de lapte și carne, conform atlas-geografic.net.