Sari la conținut
Home » Câinele vă roade încontinuu pantofii? Trei cauze pe care să le eliminați

Câinele vă roade încontinuu pantofii? Trei cauze pe care să le eliminați

foto: Cautavet

Pantofii tăi sunt o combinație ciudată a tot ceea ce îi place câinelui tău: sunt de mestecat și miros ca tine. Faptul că vă roade câinele pantofii este practic un compliment!

Acestea fiind spuse, majoritatea câinilor se simt vinovați după ce au distrus un pantof. Nu au vrut să îl mănânce. Au vrut doar să îl „experimenteze” puțin.

1. Tentația unui animal de companie

Pentru a vă opri câinele să nu mai mestece pantofii, trebuie să eliminați cele trei cauze ale mestecării pantofilor: tentația, singurătatea și plictiseala.

Mestecatul pantofilor este un comportament care creează dependență. Trebuie să puneți pantofii deoparte și să eliminați tentația. Câinele dumneavoastră poate încerca să își aplice mestecatul pe alte lucruri care miros ca dumneavoastră așa că asigură-te că îți ții și hainele departe de curiosul animal de companie.

Pentru a controla pofta, dați-i câinelui dumneavoastră o alternativă, cum ar fi un Nylabone sau un Kong. Nu-i dați câinelui dumneavoastră un obiect de mestecat din piele crudă. Mestecăturile din piele crudă sunt din piele de vacă. Sunt foarte asemănătoare cu pantofii. Nu vă confundați câinele cu nuanța.

2. Îndepărtați singurătatea

Câinele tău poate să se poarte urât dacă se simte singur. Dacă îți mestecă pantofii pentru că îi este dor de tine, găsește ceva distractiv pe care să îl faceți împreună. Dacă animalul de companie este singur toată ziua, ia în considerare posibilitatea de a-i lua un companion canin sau de a-l duce la o creșă pentru câini.

3. Un câine plictisit nu este întodeauna un animal de companie liniștit

Îndepărtați plictiseala cu care se confruntă câinele dumneavoastră. Fiecare câine are nevoie de o ocupație. Dacă câinele tău are ceva la care să se concentreze (în afară de pantofii tăi!), problema va fi rezolvată.

Împiedicarea câinelui dumneavoastră să mestece pantofii necesită o combinație de dresaj consecvent, furnizarea de jucării de mestecat adecvate și înțelegerea nevoilor sale. Prin crearea unui mediu prietenos cu câinele și prin redirecționarea comportamentului său, puteți limita în mod eficient obiceiul de a mesteca pantofi.

Cu răbdare și întărire pozitivă, companionul dvs. canin poate învăța să se bucure de obiecte de mestecat adecvate, asigurând o casă armonioasă și sigură pentru pantofi, potrivit dogtime.com.