De 2208 Vizualizari

Bun venit in lume unui animalut mai ciudat: aardvack sau porcul furnicar!

O familie de porci care mananca termite (aardvark) au urat „bun venit” unui nou membru, care s-a nascut in aceasta saptamana,  in parcul pentru animale Tampa Bay, din Florida, SUA. Puiul are o greutate de 2.17 kilograme si este unul dintre cele 40 de exemplare ale acestui animal care se mai gasesc in America de Nord, toate in gradini zoologice. La nastere, acest animal nu are deloc par, dar incepe sa ii apara treptat, pana la varsta de un an.

pui 2

pui animalut

Aardvark – misteriosul porc furnicar – este un reprezentat putin cunoscut, desi foarte specific, al faunei Africii. Orycteropus afer, pe numele lui stiintific, mai este cunoscut sub numele de porcul de pamant – gratie obiceiurilor sale de sapator – sau porcul furnicar, din pricina ca se hraneste predominant cu furnici si termite. De ce i se zice „porc”? Din cauza botului, care aduce cu un rat!

Potrivit descopera.ro, aceasta infatisare vag porcina si apucaturile lui de sapator de vizuini i-au facut pe colonistii europeni sa-l numeasca Aardvark, care inseamna „porc de pamant” in limba afrikaans (afrikaans este o limba inrudita cu olandeza, provenind din limba vorbita de colonistii olandezi care s-au stabilit in sudul Africii inca din secolul al XVII-lea), si Aardvark i-a ramas numele si in engleza. In schimb, in limbile romanice, e numit, in general, porc furnicar.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X