Sari la conținut
Home » Bucuria unei mame atunci când își vede copilul alături de un câine de terapie! Dizabilitatea care i-a schimbat viața

Bucuria unei mame atunci când își vede copilul alături de un câine de terapie! Dizabilitatea care i-a schimbat viața

  • de

Bucuria unei mame atunci când își vede copilul alături de un câine de terapie! Dizabilitatea care i-a schimbat viața.

Câinii au abilități speciale!

Reducerea nivelului de stres din viaţa de zi cu zi a multor persoane nu este singurul beneficiu pe care câinii îl aduc în viața noastră. Se pare că o mulțime de patrupezi devin „câini de asistenţă”, după anumite antrenamente speciale. Câinii instruiţi pentru a ajuta sau asista o persoană cu dizabilităţi reprezintă o practică din ce în ce mai folosită, iar beneficiile sunt pur și simplu uimitoare!

Potrivit thedodo.com, o asociaţie numită 4 Paws For Abilities antrenează astfel de exemplare pentru a ajuta persoanele cu probleme, mai ales pentru a îmbunătăţi viaţa copiilor cu dizabilităţi.

Un băiat cu autism a emoționat o lume întreagă!

Pentru Kai, un băiat cu autism, folosirea unui câine de asistenţă s-a dovedit a fi alegerea perfectă. Problemele de socializare cu alţi copii au fost mereu un factor care nu i-a permis băiatului să se dezvolte așa cum trebuie, iar mama acestuia, Shanna Niehaus, a decis să facă tot ce este posibil pentru ajutorarea acestuia. Ea a apelat la 4 Paws For Abilities pentru a primi ajutorul unui câine specializat, cunoscându-l astfel pe Tornado!

Gândul cum va reacţiona Kai în prezenţa animalului a speriat-o pe Shanna, dar, în acelaşi timp, a făcut-o să fie încrezătoare.

Cu lacrimi în ochi, mama şi-a văzut fiul experimentând nenumărate interacţiuni sociale cu alţi copii şi eşuând în toate încercările sale de a avea un prieten, însă bucuria de a vedea un copil care reuşeşte în sfârşit să îmbrăţişeze şi să alinte o altă fiinţă vie a emoționat-o extrem de mult.