De 6006 Vizualizari

Betta Splendens, peștișorul arătos și neprietenos

Pe cât e de frumos, pe atât e de agresiv unul dintre cei mai frumoși pești de acvariu

Andrei Călin

Betta Splendens este unul dintre cei mai populari pești de acvariu, datorită coloritului viu, dar și pentru că nu este pretențios. Originar din Sud-Estul Asiei, „Peștele Războinic”, așa cum mai este denumit, poate fi cumpărat la prețuri mici, ce se învârt între 15-20 de lei. Betta nu este pretențios la mâncare, este omnivor și se împacă aproape cu orice hrană. (fulgi, larve de țânțari, larve de libelule, etc).

betta_fish

Acest pește are un organ care îi permite să respire la suprafața apei, iar datorită acestui lucru el poate trăi și în ape în care concentrația de oxigen este mai mică. Interesant este că doi masculi nu pot trăi în același acvariu, din cauza agresivității native. Un spațiu comun ar duce la o luptă teribilă la finalul căreia doar unul dintre exemplare ar rămâne în viață. Atunci când se privește într-o oglindă, el își schimbă culoarea. Ideal este ca peștele Betta să trăiască singur, dar poate socializa cu o femelă, pentru împerechere. Peștele multicolor se simte bine la temperatura de 26-28 de grade Celsius și se înmulțește la 30 de grade Celsius.

Betta-Fishbetta-fish-rights-h080-Flickr

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X