Sari la conținut
Home » Baron, mastiff englez cu inimă de aur. Detalii incredibile

Baron, mastiff englez cu inimă de aur. Detalii incredibile

Baron, mastiff englez cu inimă de aur. Căţelul în vârstă de doi ani cântăreşte 113 kilograme și este cel mai mare câine din Australia.

Chiar dacă est un câine de talie mare și de cele mai multe ori îi sperie pe cei din jur, Baron este invitat frecvent să viziteze elevii din școli și bătrânilor din azile

Contrar aparințelor, Baron este un câine foarte blând. Se împrieteneşte instant cu orice persoană care are curajul să se apropie de el. De aceea, stăpânii lui sunt solicitaţi să îl ducă în vizită elevilor din şcoli şi bătrânilor din azile, pentru a le face bucurii. Orice persoană se simte bine în preajma lui Baron.

Stăpânii îl iubesc enorm, însă au mari probleme cu hrana lui. Trebuie să-i asigure carne, biscuiţi, ouă, sardine, dar şi orez şi paste, în valoare de cel puţin 1.000 de euro  pe lună.

Mastifful englez este o rasă de câine mare. Rasa este denumită pur și simplu Mastiff de către cluburile naționale de canisă inclusiv Kennel Club din Marea Britanie și Fédération Cynologique Internationale.

Stramosii acestui caine erau crescuti in Anglia in urma cu peste 2000 de ani. Asupra originii sale sunt multe teorii; insa pentru toti cainii care cred ca pot fi la originea Mastiffului este aleasi stramos si anume Dogul de Tibet. A fost crescut pentru paza si pentru sporturi sangeroase cum ar fi lupte cu alti caini sau cu alte animale salbatice mari. A participat la razboiul de secesiune din SUA. Astazi este mai raspandit in SUA decat in Europa.