Sari la conținut
Home » Mastiff / Mastiff englez

Mastiff / Mastiff englez

  • de


Greutate: 75 – 86 kg
Inaltime: 70 – 76 cm
Origine: Anglia,

Istoric rasa Stramosii acestui caine erau crescuti in Anglia in urma cu peste 2000 de ani. Asupra originii sale sunt multe teorii; insa pentru toti cainii care cred ca pot fi la originea Mastiffului este aleasi stramos si anume Dogul de Tibet. A fost crescut pentru paza si pentru sporturi sangeroase cum ar fi lupte cu alti caini sau cu alte animale salbatice mari. A participat la razboiul de secesiune din SUA. Astazi este mai raspandit in SUA decat in Europa.

Descriere Fizica Este un caine de talie foarte mare, masiv, viguros, bine construit cu un corp puternic, musculos. Capul este mare, partrat, fruntea plata si ridata cand este atent, botul este scurt, lat cu un nas mare si negru. Ochii sunt distantati, de marime medie, de culoare inchisa. Urechile sunt in forma de V, mici, cu varfuri rotunjite si lasate natural. Coada este de lungime medie, lata la baza si ascutita la varf; este tinuta atarnat. Blana are un par scurt, tare, des, nu prea fin si poate fi de culoare cenusiu, roscat, vargat, culoarea caisei si masca neagra.

Personalitate Este un caine curajos, inteligent, docil, calm. Este devotat si bland cu familia. Este prietenos si bine intentionat fata de copii, iar pe straini ii accepta numai cu accordul stapanului. Daca este socializat corespunzator de mic va accepta alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire Periajul ocazional si mai des in perioada de naparile este destul pentru ingrijirea blanii acestui caine. De cate ori este nevoie se vor sterge cu o lotiune speciala cutele de pe fata pentru a nu se infecta. Nu trebuie plimbati cand temperaturile sunt ridicate. Mastifful are un apetit foarte mare si poate deveni foarte usor obez daca nu este alimentat corect.

Conditii de viata Este un caine care se adapteaza usor atat in conditii de curte cat si in apartament, dar are nevoie spatiu suficient caci este un caine de talie mare. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Dresajul acestui caine trebuie facut cu rabdare, consecventa, cainele sa pariticipe cu placere. In perioada de crestere cainele nu trebuie solicitat fizic prea mult pentru a nu aparea tulburari ale dezvoltarii oaselor, articulatiilor si muschilor.

Utilitate Este un caine excelent pentru paza si protectie. Poate fi si un bun companion.