Sari la conținut
Home » Avertismentul autorităților din Texas i-a întristat pe toți iubitorii de animale. Măsură după ce un câine a fost depistat cu noul virus

Avertismentul autorităților din Texas i-a întristat pe toți iubitorii de animale. Măsură după ce un câine a fost depistat cu noul virus

Avertismentul autorităților din Texas i-a întristat pe toți iubitorii de animale. Măsură după ce un câine a fost depistat cu noul virus

Autoritățile din Texas au declarat că rezultatele analizelor asupra unui câine indică infectarea cu noul virus, devenind astfel primul animal confirmat cu COVID-19.

Un medic veterinar a testat câinele unei familii din Texas, în vârstă de 2 ani, pentru noul virus ca măsură de precauție, după ce proprietarii săi au fost infectați, potrivit Comisiei pentru sănătatea animalelor din Texas.

„Pe baza cunoștințelor actuale, nu există dovezi că animalele de companie joacă un rol semnificativ în răspândirea SARS-CoV-2 către oameni”, a declarat medicul veterinar, dr. Andy Schwartz.

„Este important să restricționați contactul cu animalele de companie și alte animale, la fel ca și alte persoane, dacă sunteți infectat cu COVID-19 pentru a le proteja de infecții.”

Câinele se numără printre cele 12 animale din America infectat cu noul virus, inclusiv un leu și un tigru, potrivit Departamentului Agriculturii din SUA.

Animalele s-au îmbolnăvit în principal după ce au intrat în contact direct cu persoane care aveau virusul, au declarat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC )

Chiar dacă s-a înregistrat câteva cazuri cu noul virus la animale, CDC a declarat pe site-ul său că: „riscul de a răspândi COVID-19 la oameni este scăzut”.

In acest moment, nu exista dovezi ca animalele joaca un rol semnificativ in raspandirea virusului care cauzeaza COVID-19, a mai adaugat CDC.

Agenția a spus că până când va afla mai multe despre modul în care acest virus afectează animalele – proprietarii de animale de companie sunt sfătuiți să-și trateze animalele așa cum ar face și ceilalți membri ai familiei umane, pentru a-i proteja de infectarea cu virusul, potrivit foxnews.com.

Autiritățile  recomandă stăpânilor de animale să își plimbe câinii în lesă la cel puțin șase metri față de alte persoane sau animale, iar pisicile să fie ținute în casă pentru a le ține la distanță de alte persoane.