Sari la conținut
Home » Avantajele de a trăi într-o gospodărie cu mai mulți câini. Un adevărat leac pentru depresie

Avantajele de a trăi într-o gospodărie cu mai mulți câini. Un adevărat leac pentru depresie

sursă foto: This Old House

Doi câini sunt mai buni decât unul!  Să vedem care sunt avantajele unei gospodării cu mai mulți câini.

Cu cât mai mulți, cu atât mai bine – acesta este motto-ul multor familii care locuiesc cu mai mulți câini. Dacă nu sunteți sigur că doriți să adăugați încă un membru la haita dumneavoastră, am alcătuit o listă cu avantajele de a trăi într-o gospodărie cu mai mulți câini.

Avantajele unui cămin cu mai mulți câini

Animalele de companie au nevoie de un prieten! La fel cum copiii au frați cu care să se joace (și cu care să se certe), acest lucru funcționează și în cazul câinilor. Câinii își țin companie unul altuia; se joacă unul cu celălalt și se obosesc.

Nu ești niciodată la bord dacă ai un alt prieten blănos cu care să te împrietenești. Și este, de asemenea, frumos să ai pe cineva care să îți ia apărarea în parcul pentru câini dacă un bătăuș începe să te bruscheze.

Beneficiile socializării: Părinții de animale de companie care au mai mulți câini observă adesea că aceștia sunt mult mai socializați, ceea ce înseamnă că se înțeleg mai bine cu alți câini pe care îi întâlnesc în călătoriile lor. Își pot exersa abilitățile de comunicare canină unul cu celălalt, ceea ce se traduce printr-o mai bună etichetă canină în timpul plimbărilor, în parcul pentru câini și în timpul amestecului cu alți căței la activitățile sociale, potrivit petguide.com.

Bucuria de a deține mai multe animale de companie

Bucuriile de a fi părinte de animal de companie: Beneficiile nu sunt doar pentru câini – ele vă afectează și pe dumneavoastră. Vă va plăcea să vă priviți câinii jucându-se și îmbrățișându-se unul cu celălalt și veți avea un loc în primul rând pentru a vedea cum legătura lor crește în timp. De asemenea, veți deveni mai în ton cu limbajul corporal al câinelui și veți putea înțelege cum se raportează unul la celălalt.

Un leac pentru depresie: Este adevărat – câinii pot suferi de depresie. Iar un alt câine poate fi exact ceea ce îl poate scoate din depresie. Veți vedea adesea acest lucru la câinii mai în vârstă. Ai fi surprins să vezi cum aducerea unui câine mai tânăr în casa ta îi va da un motiv să se înveselească și îi va da un impuls.

Anxietatea de separare

Anxietatea de separare: Chiar și câinii se pot simți singuri. Dacă câinele dumneavoastră suferă de anxietate de separare, un alt câine poate ajuta la ameliorarea acestui stres. Atunci când aveți mai mulți câini, aceștia își țin companie unul altuia atunci când familia este plecată.

Liderul haitei: Câinii sunt animale de haită – este în ADN-ul lor. Să trăiești cu mai mult de un câine are sens pentru ei. Desigur, tu ești liderul haitei tale, dar va exista și o ierarhie în rândurile cățeilor. Acest lucru poate ajuta la menținerea în linie a câinilor indisciplinați sau mai tineri, mai ales dacă dețineți deja un câine mai în vârstă care a fost dresat corespunzător.

Există multe motive pentru care traiul într-o gospodărie cu mai mulți câini este grozav. Locuiți cu mai mulți câini? Puteți adăuga alte motive pentru care cineva ar trebui să ia în considerare aducerea acasă a unui alt câine? Vă rugăm să le lăsați în secțiunea noastră de comentarii de mai jos.