Sari la conținut
Home » Astăzi este ziua internațională a pisicii! Sărbătoarea celui mai popular animal de companie din lume

Astăzi este ziua internațională a pisicii! Sărbătoarea celui mai popular animal de companie din lume

  • de

Astăzi este ziua internațională a pisicii! Sărbătoarea celui mai popular animal de companie din lume.

Legătura dintre om şi pisică este veche, de peste 9.000 ani! 

Considerat cel mai popular animal de companie din lume, pisica este sărbătorită la nivel internațional pe data de 8 august. Iflscience.com estimează că numărul pisicilor la nivel mondial depăşeşte cifra de 500 de milioane, iar în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute.

În antichitate, pisica a constituit adesea obiectul unui adevărat cult, după cum o dovedesc, spre exemplu, colecţiile de mumii şi statuetele provenite din Egipt.

O pisică, mai ales de rasă, dacă este crescută de la o vârstă fragedă în apartament, nu va avea mari curiozități în a explora lumea de afară, în special dacă are cu cine și cu ce să se joace. Cu o îngrijire medicală adecvată, o pisică poate atinge vârstă de 12-15 ani.

Astăzi este ziua internațională a pisicii!

Iniţiativa principală în acest sens a aparținut Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW).

IFAW şi alte grupuri care militează pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an pisicii, pentru a creşte gradul de conştientizare al oamenilor faţă de nevoile pisicilor şi faţă de lupta împotriva neglijării şi abuzurilor comise asupra acestora.

Pentru anul 2021 International Cat Care a stabilit ca tema să fie „#BeCatCurious Training for Cats and their Humans”, potrivit site-ului organizaţiei, https://icatcare.org/international-cat-day/.